Лайм

Топ-7 помилок, яких люди припускаються при чищенні зубів: не варто їх повторювати

Скористайтеся корисними порадами!

Своєчасна та якісна гігієна порожнини рота – це можливість зберегти здорові ясна та зуби якомога довше. Однак в процесі догляду за ними багато людей припускаються помилок, які можуть призвести до негативних наслідків. Лікар-стоматолог Ольга Бондаренко перерахувала поширені погрішності та розповіла, як їх уникнути.

"Якісна гігієна зубів перешкоджає запальним процесам в роті і виконує естетичну функцію. А також, забезпечує зубам красу і робить посмішку привабливою", - пояснює експертка у своєму блозі в Instagram.

Фото: Getty Images

Топ-7 частих помилок гігієни зубів: ⠀

Недовготривала чистка зубів. Для повноцінного догляду за зубами необхідно чистити зуби 2-3 хвилини. За менший час неможливо повністю видалити зубний наліт і дістатися до найпроблемніших ділянок в ротовій порожнині.

Неправильна техніка. Можна витрачати на чистку і 5 хвилин, але при неправильній техніці бажаний ефект все одно не буде досягнутий.

Тиск на щітку. Коли ви тиснете на щітку, її щетинки згинаються і не рухаються. Спробуйте повторити ті ж рухи на долоні, і ви побачите, що щітка очищає ефективніше, якщо не натискати на неї занадто сильно.

Неправильний вибір щітки. Багато хто вважає, що щітка повинна бути виготовлена з натуральних матеріалів. Однак, якісну гігієну зубів краще забезпечить саме синтетична зубна щітка.

Заміна чистки полосканням і жувальною гумкою. Полоскання не видаляє зубний наліт і камінь, а є додатковим засобом. Що стосується жуйки, то вона теж - лише додаткова міра. Цей профілактичний метод слід застосовувати лише тоді, коли повноцінна чистка зубів недоступна.

Використання надмірної кількості пасти. Чистить зуби не паста, а щітка. Необхідна кількість пасти повинна бути розміром з горошину.

Ігнорування допоміжних засобів. Якщо використання іригатора або монопучка - це лише рекомендації, то зубна нитка або йоржик у вас повинні бути обов'язково.

Фото: Getty Images

А про те, яких правил варто дотримуватися при чищенні зубів, розповіла на своїй сторінці в Instagram лікар-стоматолог з Рівного Олена Присяжнюк. Вона поділилася корисними рекомендаціями, які допоможуть доглядати за ротовою порожниною ще якісніше.

Як чистити зуби?

  • Зубну щітку слід ставити так, щоб половина щітки знаходилася на яснах, а інша половина на зубчиках.
  • Зубною щіткою слід робити рухи ніби малюєте букву "о".
  • На верхній щелепі букву "о" слід малювати донизу (щоб наліт, який збирається біля ясни зчищати звідти), а на нижній щелепі, навпаки, доверху.
  • Обов'язково такими рухами слід чистити зуби з піднебінної сторони та від язика.

Фото: Getty Images

Найцікавіші історії та новини дня тепер уTelegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Як перевірити, чи свіже яйце: 4 способи, які потрібно знати кожному

Для того, щоб визначити свіжість яєць в домашніх умовах або в магазині, можна скористатися простими лайфхаками

Кулінарний лайфхак, щоб варені яйця не тріскалися і добре чистилися

Щоб яйця добре чистилися і не тріскалися, їх потрібно опускати в киплячу воду або варити на пару

Що робити з нарцисами після цвітіння: правило досвідчених садівників

Правила догляду за нарцисами на клумбі - що робити після цвітіння, як обрізати, чи потрібно зв'язувати листя, коли прибирати