Лайм

Як приготувати в мультиварці розсипчастий плов без м'яса: простий рецепт

Зробити його зможе навіть господиня-початківець

У всіх іноді бувають складні дні: хтось шалено втомлюється на роботі, хтось мотається у кругообігу побутових справ містом, а хтось, навіть проводячи максимум часу вдома, наприклад, з маленькою дитиною, не може приділити багато часу приготуванню. Саме для таких випадків знадобиться мультиварка, в якій простіше простого зробити як смачний десерт – шоколадний брауні, так і розсипчастий плов без м'яса. theLime ділиться з вами перевіреним рецептом.

Інгредієнти: рис (3 склянки), гриби (300 г), цибуля (140 г), морква (80 г), болгарський перець (100 г), помідор (1 шт.), часник (2 зубчики), зелень (20 г), вода (4 склянки), спеції сухі (20 г), сіль (5 г), рослинна олія (80 мл).

Фото: pinterest.com

Приготування:

Рис промиваємо декілька разів – доки вода не стане прозорою.

Всі овочі для плову ретельно промиваємо у проточній воді. Цибулю очищаємо від лушпиння, нарізаємо дрібними кубиками. Болгарський перець очищаємо від насіннєвої коробки та білих прожилок.

На помідорі робимо невеликі надрізи ножем, обдаємо його окропом і акуратно знімаємо шкірку. Нарізаємо його та болгарський перець кубиком.

Моркву тремо на великій терці. Гриби промиваємо у воді, за бажанням чистимо і зрізаємо темні плями. Нарізаємо їх досить крупно.

У чашу мультиварки наливаємо трохи рослинної олії та вмикаємо режим "Смаження", спочатку готуватимемо з відкритою кришкою.

Висипаємо цибулю, моркву та болгарський перець. Обсмажуємо, постійно помішуючи, близько 5 хвилин.

Потім додаємо подрібнені помідори і тушкуємо все разом ще 5 хвилин.

Слідом у чашу мультиварки висипаємо гриби і смажимо, періодично помішуючи, ще 7-10 хвилин. Додаємо спеції для плову та сіль, обсмажуємо ще 5 хвилин.

Додаємо промитий рис та очищені зубчики часнику. Заливаємо гарячою водою та накриваємо кришкою. Включаємо режим "Плов" або "Рис" та встановлюємо час – 40 хвилин.

Через зазначений проміжок часу відкриваємо мультиварку, акуратно дістаємо зубчики часнику. Насипаємо плов без м'яса в порційні тарілки та подаємо до столу.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Душа компанії: які знаки Зодіаку найбільш веселі та енергійні

Астрологи назвали знаки Зодіаку, які є життєрадісними та активними - у списку опинилися Близнюки, Леви, Стрільці, Водолії

Як підготувати розсаду до пересадки у відкритий ґрунт: правила, яких варто дотримуватися

Як правильно підготувати місце на грядках перед висадкою розсади, а також коли пересаджувати теплолюбні та морозостійкі рослини  

Як правильно готувати класичну окрошку на сметані: простий рецепт

Як у домашніх умовах приготувати смачну окрошку на сметані та воді, щоб урізноманітнити своє меню та побалувати близьких