Лайм

Розбереться кожен: 3 елементарні способи зробити скріншот на комп'ютері з Windows

Він може знадобитися, щоб показати те, що бачить користувач на екрані

Життя сучасної людини складно уявити без смартфона, персонального комп'ютера чи ноутбука, які використовують як засоби зв'язку, для розваг та хобі, а також для роботи та навчання. Однак багато хто не знає багатьох корисних функцій, наприклад, як зробити скріншот на комп'ютері з операційною системою Windows. theLime вирішив докладніше розповісти вам про це.

Знімок екрана (також скрін, скріншот від англ. screenshot – "знімок екрана") – зображення, отримане пристроєм і що показує точно те, що бачить користувач на екрані монітора або іншого візуального пристрою виведення.

Навіщо може знадобитися скріншот? Іноді у листуванні існує необхідність наочно показати щось (певний алгоритм дій, помилку на комп'ютері тощо). Також скріншоти можна вставляти у програми, чати, текстові документи, вирізати з них необхідну область картинки тощо.

Фото: pinterest.com

Як зробити скріншот на комп'ютері або ноутбуці з Windows ?

Перший спосіб – кнопка "Print Screen" (скриншот всього екрану)

На будь-якій клавіатурі передбачено спеціальну клавішу для отримання скріншотів - "Print Screen". Іноді вона підписана інакше: "PrntScrn", "PrtScn", "PrtScr" або "PrtSc". Також вона може бути поєднана з якоюсь іншою, наприклад, "Insert".

Натискаємо цю кнопку на комп'ютері, а на ноутбуці - одночасно клавіші "Fn" і "Print Screen". Cкріншот збережеться в буфері обміну, а потім його можна використовувати для тих чи інших цілей.

Щоб подивитися отриманий скріншот, його необхідно кудись помістити: у листування, e-mail, графічний редактор (Paint) або текстовий документ (Word). Для цього натискаємо одночасно клавіші "Ctrl+V" у тому місці, куди поміщатимемо скріншот.

Другий спосіб - кнопки "Windows"+"Shift"+"S" (додаток "Ножиці" або "Малюнок на фрагменті екрана")

Також можна скористатися спеціальною програмою "Ножиці". Для цього натискаємо "Пуск" > "Всі програми" > "Стандартні" > "Ножиці".

Цю програму можна також запустити, одночасно натискаючи клавіші "Windows", "Shift" і "S". Запуститься програма, і замість курсора миші з'явиться хрестик. Утримуючи натискання на лівій кнопці миші, виділяємо необхідну частину екрана. Потім скріншот збережеться в буфері обміну.

Ця комбінація кнопок також запускає програму "Малюнок на фрагменті екрана". Вона є у Windows 7, 8, 8.1, 10.

Третій спосіб – скріншот активного вікна

Щоб отримати знімок не всього екрана, а лише активного вікна, наприклад, браузера, утримуємо на комп'ютері клавіші "Alt" та "Print Screen", а на ноутбуці - "Alt" + "Fn" + "Print Screen".

Як зберегти скріншот в окремому файлі?

1. Робимо скріншот на комп'ютері.

2. Натискаємо кнопку "Пуск" > "Стандартні" > "Paint".

3. У програмі "Paint" натискаємо одночасно дві кнопки: "Ctrl" та "V" ("Вставити"). На екрані з'явиться скріншот.

4. Знову натискаємо дві кнопки: "Ctrl" і "S" - з'явиться вікно для збереження. Вигадуємо ім'я файлу та вибираємо місце збереження.

Фото: pixabay.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Як позбутися пирію на городі: кілька способів, які справді працюють

Як боротися з пирієм на городі - ефективні способи, які допоможуть позбутися бур'яну на участку - прості лайфхаки

Як перевірити, чи свіже яйце: 4 способи, які потрібно знати кожному

Для того, щоб визначити свіжість яєць в домашніх умовах або в магазині, можна скористатися простими лайфхаками