Лайм

Як легко відмити скляні банки від етикеток та клею: 3 безвідмовних способи

На склі не залишиться жодного сліду

Літо – сезон консервації, коли у господинь на рахунку кожна банка. Важливо не тільки якісно їх простерилізувати, а й очистити від усього зайвого. Розповідаємо, як відмити банки від етикеток та плям клею, які після них залишаються.

Оцет

Наповніть відро гарячою мильною водою, влийте кілька склянок оцту і опустіть банку в розчин на півгодини. За цей час оцет повинен розчинити клей під етикеткою.

Вийміть банки із відра і спробуйте зняти етикетку. Якщо на склі залишаться плями клею, візьміть скребок для посуду і трохи потріть. Клей повинен легко відійти, після чого промийте банку проточною водою і використовуйте за призначенням.

Фото: Getty Images

Сода

Закрийте злив раковини та наповніть її гарячою водою. Додайте у воду півсклянки соди і перемішайте до розчинення. Опустіть банки в таку ванну на 30 хвилин, після чого перевірте, як відділяється етикетка.

Якщо етикетка повністю не знімається, на жорсткий бік губки нанесіть ще трохи соди і протріть банку. Також добре справляється з клеєм паста з соди та олії. З'єднайте їх у пропорції один до одного (1 ст.л. соди та 1 ст.л. олії), розмішайте та змийте сліди етикетки.

Рідина для зняття лаку

Ацетон у складі рідини для зняття лаку також добре розчиняє клей на скляних банках. Для початку замочіть банку в гарячій мильній воді, зніміть більшу частину етикетки, після чого протріть насухо і жорсткою губкою, змоченою в ацетоні, відмийте залишки клею.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Як позбутися пирію на городі: кілька способів, які справді працюють

Як боротися з пирієм на городі - ефективні способи, які допоможуть позбутися бур'яну на участку - прості лайфхаки

Як перевірити, чи свіже яйце: 4 способи, які потрібно знати кожному

Для того, щоб визначити свіжість яєць в домашніх умовах або в магазині, можна скористатися простими лайфхаками

Кулінарний лайфхак, щоб варені яйця не тріскалися і добре чистилися

Щоб яйця добре чистилися і не тріскалися, їх потрібно опускати в киплячу воду або варити на пару