Лайм

Як продезінфікувати взуття від грибка: 6 народних засобів, які можуть допомогти

Знайдіть свій оптимальний варіант

Грибок — каверзне захворювання, вилікувати яке може бути не так легко. Одним з важливих етапів профілактики і лікування інфекції, є саме дезінфекція взуття. Адже можна роками приймати медичні препарати та натирати лікувальними засобами стопи і нігті, але при цьому не вживати заходи, спрямовані на "лікування" взуття. theLime розповість, як продезінфікувати взуття від грибка за допомогою народних засобів.

Фото: Getty Images

Прибираємо грибок за допомогою перекису водню

Перекис водню – чудовий антисептик, який не має сильного запаху. Тобто на його вивітрювання піде 1-2 дні, не більше. Для того щоб вивести грибок за допомогою перекису водню, потрібно залити його 3% розчином всередину і помістити взуття в целофановий пакет на добу. Далі пару потрібно просушити, щоб позбутися кислуватого запаху.

При обробці не шкодуйте перекису водню, адже засобом потрібно змочити всю поверхню зсередини, включаючи устілку.

Прибираємо грибок за допомогою соди і активованого вугілля

Сода і активоване вугілля – засоби для протимікробної обробки взуття. З їх допомогою можна швидко виконати процедуру, не боячись появи неприємного запаху. Для цього вугілля розтовчіть в порошок і змішайте навпіл з содою. Далі насипте по 2 ст. л. на кожну устілку, розподіліть по всій довжині. Через 5-6 годин витрусіть суміш, ретельно очистіть поверхню від залишків. Бажано використовувати суху тканину, щоб не залишати розводів. Просушіть протягом 12-15 годин. Такий порошок у взуття від грибка виручить і у жарку, і у вологу погоду, адже немає потреби в довгому просушуванні.

При обробці виробів із замші або нубука засипати соду і вугілля потрібно в тканинні мішечки.

Прибираємо грибок за допомогою марганцівки

Цей спосіб має істотний недолік – після нього внутрішня поверхня взуття стає рожевого відтінку. Якщо це вас не лякає, тоді можна сміливо починати обробку. Водним розчином слабкої концентрації змочіть ватні диски і протріть ними устілки і взуття зсередини. Після цього взуття покладіть в пакет на 2-3 дні. Далі пару потрібно буде просушити.

Фото: Getty Images

Прибираємо грибок за допомогою заморожування

Спори мікозу люблять спекотне і вологе середовище, яке сприяє їх активному розмноженню. Чого спори не переносять, так це екстремально низьких температур навіть при короткочасному впливі. Саме тому заморожування - ефективний спосіб боротьби із грибком. Для цього взуття слідд залишити у прохолодному місці на добу, після чого можна спокійно його носити. Але оскільки спори дуже живучі і абсолютної надійності заморожування не гарантує, цей метод варто поєднувати з обробкою додатковими засобами.

Дезінфікуємо взуття після грибка нігтів нашатирним спиртом

Ганчірку добре змочіть у засобі і протріть взуття зсередини. Після обробки пару просушіть на свіжому повітрі. Спирт досить швидко висихає, проте запах тримається довго, тому потрібно зазделегідь це враховувати.

Дезінфікуємо взуття при грибку нігтів на ногах хлоргексидином

Хлоргексидин чудово підходить для дезінфекції взуття від грибка, але тільки в 1% розчині. Використовувати його потрібно аналогічно спирту – ретельно протріть взуття зсередини. При роботі з хлоргекседином не варто нехтувати правилами безпеки, оскільки цей розчин може викликати подразнення слизової.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Як перевірити, чи свіже яйце: 4 способи, які потрібно знати кожному

Для того, щоб визначити свіжість яєць в домашніх умовах або в магазині, можна скористатися простими лайфхаками

Кулінарний лайфхак, щоб варені яйця не тріскалися і добре чистилися

Щоб яйця добре чистилися і не тріскалися, їх потрібно опускати в киплячу воду або варити на пару

Що робити з нарцисами після цвітіння: правило досвідчених садівників

Правила догляду за нарцисами на клумбі - що робити після цвітіння, як обрізати, чи потрібно зв'язувати листя, коли прибирати