Лайм

Як захистити крупи від жучків та молі: 5 лайфхаків для довгого зберігання

Не дозволяйте шкідникам зіпсувати ваші продукти

Моль, довгоносики, борошняні хрущаки та інші дрібні жучки на кухні – поширена проблема. Хоча вони не кусаються і не жалять, вони псують продукти, які багато людей намагаються зберігати довго і дбайливо в якості "воєнного запасу".

Жучки можуть оселитися у борошні, крупах, напівфабрикатах, сухофруктах, бобах, горіхах, спеціях, чаї та майже будь-якій сухій їжі, що зберігається при кімнатній температурі. Вони проникають у відкриті та погано запечатані упаковки, а продукти їхньої життєдіяльності приводять харчі в непридатність. Саме тому важливо запам'ятати кілька простих лайфхаків, як не допускати появи жучків у ваших ємностях для зберігання.

Фото: Getty Images

1. Гвоздика та лавровий лист діють як природні репеленти для жучків на кухні. Помістіть кілька лаврових листів у коморі та шафі, щоб відігнати цих шкідників.

2. Покладіть кілька свіжих зубчиків часнику в контейнери з крупами – жучків відлякує його запах.

3. Налийте в банку 250 мл води та змішайте з однією столовою ложкою оцту. Поставте цей розчин на полицю, де зберігаються крупи, і протягом 2-3 місяців жучки уникатимуть цього місця.

4. Намагайтеся зберігати крупи у герметичних скляних, пластикових або металевих контейнерах. Також можна забрати сухі продукти в холодильнику: жучки люблять тепло і не розмножуються в холоді.

5. Тримайте шафи в чистоті. Перед тим, як помістити туди контейнери або пакети з крупами, пропилососьте полиці, промийте їх мильним розчином і протріть розчином оцту. Регулярно перевіряйте крупи на наявність жучків і робіть таке прибирання хоча б раз на місяць.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Кулінарний лайфхак, щоб варені яйця не тріскалися і добре чистилися

Щоб яйця добре чистилися і не тріскалися, їх потрібно опускати в киплячу воду або варити на пару

Що робити з нарцисами після цвітіння: правило досвідчених садівників

Правила догляду за нарцисами на клумбі - що робити після цвітіння, як обрізати, чи потрібно зв'язувати листя, коли прибирати

Чи є в українській мові слово Пасха, як правильно називати велике християнське свято

Як правильно називати свято Великодня - Паска, Пасха та інші варіанти, які використовуються і не використовуються