Моль, довгоносики, борошняні хрущаки та інші дрібні жучки на кухні – поширена проблема. Хоча вони не кусаються і не жалять, вони псують продукти, які багато людей намагаються зберігати довго і дбайливо в якості "воєнного запасу".
Жучки можуть оселитися у борошні, крупах, напівфабрикатах, сухофруктах, бобах, горіхах, спеціях, чаї та майже будь-якій сухій їжі, що зберігається при кімнатній температурі. Вони проникають у відкриті та погано запечатані упаковки, а продукти їхньої життєдіяльності приводять харчі в непридатність. Саме тому важливо запам'ятати кілька простих лайфхаків, як не допускати появи жучків у ваших ємностях для зберігання.
1. Гвоздика та лавровий лист діють як природні репеленти для жучків на кухні. Помістіть кілька лаврових листів у коморі та шафі, щоб відігнати цих шкідників.
2. Покладіть кілька свіжих зубчиків часнику в контейнери з крупами – жучків відлякує його запах.
3. Налийте в банку 250 мл води та змішайте з однією столовою ложкою оцту. Поставте цей розчин на полицю, де зберігаються крупи, і протягом 2-3 місяців жучки уникатимуть цього місця.
4. Намагайтеся зберігати крупи у герметичних скляних, пластикових або металевих контейнерах. Також можна забрати сухі продукти в холодильнику: жучки люблять тепло і не розмножуються в холоді.
5. Тримайте шафи в чистоті. Перед тим, як помістити туди контейнери або пакети з крупами, пропилососьте полиці, промийте їх мильним розчином і протріть розчином оцту. Регулярно перевіряйте крупи на наявність жучків і робіть таке прибирання хоча б раз на місяць.
- Читайте також, як позбутися мурах у будинку народними засобами.
- Раніше ми писали, що робити, якщо на кухні завелися мошки. Існують прості та надійні способи вивести дрозофіл.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.