Лайм

Які запахи відлякують мух та як позбутися їх у приміщенні

Влітку ці лайфхаки можуть стати в нагоді

Влітку люди часто тримають вікна відчиненими, і за відсутності москітних сіток у будинок залітають мухи та комарі. Ці комахи дратують своєю нав'язливою увагою, заважають спати і кусаються, тому важливо вчасно їх позбутися. Раніше ми розповідали, як зробити просту пастку для комарів, а тепер ділимося порадами щодо вигнання мух.

Фото: Getty Images

Трави та квіти

На відкритому повітрі та у приміщенні знизити кількість мух допоможуть рослини, запахи яких їх відлякують. Серед них – базилік, лавровий лист, настурція (красоля), м'ята та лаванда. Так, ви можете розвісити букетики лаванди по кімнаті: це не тільки відлякає комах, але стане чудовим декором. М'яту можна вирощувати на підвіконні, як і базилік.

Оцет та засіб для миття посуду

Суміш оцту, цукру та засобу для миття посуду допоможе вам упіймати мух. Змішайте всі інгредієнти у високій склянці або банці, накрийте поліетиленовою плівкою, закріпіть її гумкою і зробіть зверху невеликі отвори. Така пастка привабить мух до склянки, але не дасть їм вибратися назад.

Кайєнський перець та вода

Мелений кайєнський перець допоможе відлякати мух у кімнаті. Змішайте його з водою та розпорошіть за допомогою пульверизатора біля вікон.

Венерина мухоловка

Ці м'ясоїдні рослини приваблюють комах та поїдають їх. Коли муха потрапляє у пастку рослини, вона закривається і виділяє рідину, яка розчиняє комаху за кілька днів.

Фото: Getty Images

Липкі пастки

Липкі пастки - це смужки липкого паперу, які можна розвісити або розкласти по всьому будинку. Вони не надто естетичні, але допоможуть швидко скоротити кількість комах у приміщенні.

Пастка із пластикової пляшки

Очистіть порожню пластикову дволітрову пляшку і акуратно відріжте її верхню частину. У нижню частину налийте солодку рідину, наприклад воду з цукром. Переверніть горловину і помістіть її у більшу частину пляшки у вигляді лійки. Мухи знайдуть шлях у пляшку, але не зможуть вибратися.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Як перевірити, чи свіже яйце: 4 способи, які потрібно знати кожному

Для того, щоб визначити свіжість яєць в домашніх умовах або в магазині, можна скористатися простими лайфхаками

Кулінарний лайфхак, щоб варені яйця не тріскалися і добре чистилися

Щоб яйця добре чистилися і не тріскалися, їх потрібно опускати в киплячу воду або варити на пару

Що робити з нарцисами після цвітіння: правило досвідчених садівників

Правила догляду за нарцисами на клумбі - що робити після цвітіння, як обрізати, чи потрібно зв'язувати листя, коли прибирати