Лайм

Як швидко відмити скляну форму для запікання від пригорілої їжі: 3 простих лайфхаки

Ці засоби точно є у вашому домі

В мережі можна знайти безліч корисних лайфхаків, які значно полегшують життя господаркам та господарям. Наприклад, за лічені хвилини можна дізнатися, як почистити чашу мультиварки від їжі, що пригоріла, і при цьому не пошкодити покриття. Також можна почитати про те, як очистити скляну форму для запікання за допомогою народних засобів – саме про це theLime розповість далі.

Фото: Getty Images

Спосіб 1: мийний засіб та сода

Щоб позбутися залишків пригорілої їжі на скляній формі, візьміть соду та мийний засіб, яким зазвичай користуєтесь, перемішайте, та нанесіть на деко. Щоб дати суміші подіяти, залиште форму у цьому розчині на 15-90 хвилин – все залежить від того, наскільки складні забруднення. Після чого за допомогою губки для миття посуду очистіть форму звичайним чином. На завершення прополощіть у теплій воді, щоб позбутися залишків соди та мийного засобу.

Спосіб 2: кукурудзяний крохмаль і оцет

Змішайте 1 столову ложку кукурудзяного крохмалю та 1 столову ложку оцту в ємності, після чого нанесіть розчин на скляну форму. Доведеться докласти трохи зусиль, щоб позбутися бруду, який в'ївся. Проте вже за кілька хвилин старанної роботи ви побачите результат – крохмаль і оцет почнуть діяти, пригорівша їжа почне з легкістю видалятися з посудини. Рекомедується безперервно терти забруднені місця з мінімальним натиском протягом кількох хвилин.

Фото: Getty Images

Спосіб 3: зубна паста

Так, цей засіб допомагає не лише у чищенні зубів, а також пригодиться і на кухні. Все, що потрібно – нанести пасту на забруднені місця і почати терти їх звичайною губкою чи ганчіркою для миття посуду. Для цього методу також знадобиться якийсь час – від 5 до 15 хвилин (все залежить від ступені забрудненості скляної форми). Після того, як від пригорілої їжі не залишилося і сліду, не забудьте прополоскати деко у воді з мийним розчином.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Як перевірити, чи свіже яйце: 4 способи, які потрібно знати кожному

Для того, щоб визначити свіжість яєць в домашніх умовах або в магазині, можна скористатися простими лайфхаками

Кулінарний лайфхак, щоб варені яйця не тріскалися і добре чистилися

Щоб яйця добре чистилися і не тріскалися, їх потрібно опускати в киплячу воду або варити на пару

Що робити з нарцисами після цвітіння: правило досвідчених садівників

Правила догляду за нарцисами на клумбі - що робити після цвітіння, як обрізати, чи потрібно зв'язувати листя, коли прибирати