Лайм

Буде блищати як нова. 4 простих способи видалити плями і розводи на раковині з нержавійки

Дізнайтеся, як зробити раковину ідеально чистою

Нержавіюча сталь - один із найпопулярніших матеріалів, що використовуються на кухні. Він присутній на духовках, варильних поверхнях, з нього виготовляються мийки. Однак згодом техніка та раковини втрачають свій первісний вигляд і перестають блищати. theLime поділиться простими лайфхаками, які допоможуть видалити плями та розводи на мийці з нержавіючої сталі.

Фото: pixabay.com

Харчова сода

Якщо на поверхні раковини з нержавіючої сталі утворилися темні плями, необов'язково вдаватися до допомоги сильнодіючої побутової хімії. Впоратися із забрудненнями допоможе сода, яка завжди знайдеться на кожній кухні. Змочіть у воді губку та нанесіть засіб на абразивну сторону. Потріть проблемні місця. У важкодоступних місцях скористайтеся старою зубною щіткою. Коли плями зникнуть, змийте соду водою і витріть раковину насухо.

Оцет

Якщо ваша мийка почала темніти, то вам допоможе звичайний оцет. Налийте розчин на кухонну губку і пройдіть забрудненими місцями раковини. Залиште на 15-20 хвилин. Потім добре промийте раковину теплою водою з додаванням рідкого миючого засобу. Витріть до блиску.

Фото: pixabay.com

Крохмаль, картопля чи відвар

Впоратися з плямами та нальотом на мийці з нержавіючої сталі допоможе картопляний крохмаль, відвар картоплі або сам коренеплід.

  • Якщо зупинилися на першому варіанті, насипте крохмаль на вологу губку і почистіть раковину, попередньо облиту теплою водою.
  • Гарячий картопляний відвар залийте в раковину із закритим зливом і зачекайте, поки рідина охолоне. Потім відшліфуйте мийку губкою або тканиною.
  • Сиру картоплю розріжте на великі частини і зрізом натріть забруднені місця раковини з нержавіючої сталі.

Відбілювач

Щоб видалити плями та розводи на мийці з нержавіючої сталі, візьміть звичайний відбілювач. Нанесіть невелику кількість на губку і натріть забруднену раковину. Відразу змийте водою. Важливо враховувати, що цей спосіб має один недолік - пляма після відбілювача може трохи посвітлішати.

Фото: pixabay.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Кулінарний лайфхак, щоб варені яйця не тріскалися і добре чистилися

Щоб яйця добре чистилися і не тріскалися, їх потрібно опускати в киплячу воду або варити на пару

Що робити з нарцисами після цвітіння: правило досвідчених садівників

Правила догляду за нарцисами на клумбі - що робити після цвітіння, як обрізати, чи потрібно зв'язувати листя, коли прибирати

Чи є в українській мові слово Пасха, як правильно називати велике християнське свято

Як правильно називати свято Великодня - Паска, Пасха та інші варіанти, які використовуються і не використовуються