Лайм

Чим відтерти сліди від ручки на одязі: прості поради та лайфхаки

Не поспішайте викидати улюблену річ

Кожна господиня хоч раз зіштовхувалася зі слідами від кулькової ручки на одязі. Раптом протікла паста в кишені чоловіка, дитина разом з полотном розмалювала і штанці або сама випадково в офісі зачепила ручкою улюблену блузку. Такі плями можна спробувати вивести перекисом водню або скористатися іншими ефективними способами. theLime розповість про них докладніше.

Фото: Getty Images

Як видалити чорнильні плями з білого одягу?

Коли доводиться видаляти пляму з білих речей, то щоразу виникають сумніви, чи вийде до кінця прибрати слід від чорнила і повернути сорочці її колишній світлий вигляд. У випадку зі світлою тканиною, можна скористатися відбілювачами з хлором, але перед використанням "білизни" варто спробувати більш щадні методи:

Спирт. Змочіть ватний диск у спиртовому розчині і прикладіть до чорнильної плями. Після цього обробіть проблемну область звичайним господарським милом.

Кефір. Нанесіть кисломолочний продукт білого кольору на слід від чорнильної ручки та залиште на кілька годин, краще на ніч. Потім злегка потріть вологою тканиною і виперіть річ вручну або в пральній машинці.

Фото: Getty Images

Лимонна кислота. Змішайте одну столову ложку лимонної кислоти із 125 мл води. Отриманий розчин злегка підігрійте. Нанесіть на забруднене місце і залиште на 15 хвилин. Потім виперіть блузку будь-яким звичним для вас способом.

Рідина для зняття лаку. Покладіть забруднений одяг на вологу тканину і нанесіть на пляму від ручки рідину для зняття лаку. Злегка потріть забруднення за допомогою м'якої тканини або ватного диска. Чорнило має перейти на підкладену тканину. Після цього виперіть річ руками або в машинці.

Виводимо слід від ручки на джинсах та інших щільних кольорових тканинах

Для виробів з деніму підійде харчова сода. Змішайте її з теплою водою до отримання густої кашки (пропорції 1:1) і нанесіть на забруднену область. За допомогою старої зубної щітки добре втирайте її в тканину. Щоразу перед втиранням содової суміші в джинсову тканину, щітку змочуйте в оцтовому розчині. Оцет дозволяє не змиватися фарбі з деніму. Після завершення процедури виперіть джинси ручним або механічним сособом.

Фото: Getty Images

Щоб вивести пляму чорнила з вовни, скористайтеся очищеним бензином. Просто обробіть пляму засобом, поки чорнильний слід не стане світлішим. Потім виперіть річ звичайним способом. Замість бензину ще можна використовувати керосин або скипидар.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Як позбутися пирію на городі: кілька способів, які справді працюють

Як боротися з пирієм на городі - ефективні способи, які допоможуть позбутися бур'яну на участку - прості лайфхаки

Як перевірити, чи свіже яйце: 4 способи, які потрібно знати кожному

Для того, щоб визначити свіжість яєць в домашніх умовах або в магазині, можна скористатися простими лайфхаками

Кулінарний лайфхак, щоб варені яйця не тріскалися і добре чистилися

Щоб яйця добре чистилися і не тріскалися, їх потрібно опускати в киплячу воду або варити на пару