Лайм

Як швидко помити брудні контейнери для їжі: 3 ефективних та дешевих способи

Поради, які працюють

Контейнер для їжі – зручна річ, адже дозволяє брати продукти з собою чи надійно зберігати їх в холодильнику. Однак після використання тари настає менш приємний етап – очищення. І оскільки застарілі та жирні плями не завжди вдається вивести з першого разу, краще пошукати перевірені лайфхаки та скористатися ними, щоб полегшити собі завдання. Раніше ми розповідали, чим замінити засіб для миття посуду, а цього разу поділимося, як швидко відмити брудні контейнери.

Фото: Getty Images

Як позбутися неприємного запаху?

Розчиніть чотири чайні ложки харчової соди приблизно в 1 л води. У цей розчин опустіть контейнер, що має неприємний запах. Якщо ємність завелика і занурити її не вийде, налийте суміш із соди та води у сам контейнер. Залиште на 30 хвилин.

Коли вказаний час минув, ретельно промийте ємність чистою водою. Якщо запаху все ще не вдалося позбутися, заповніть контейнер зім’ятою газетою і щільно закрийте його кришкою. У такому вигляді тару залиште на кілька днів – за цей час папір зможе ввібрати в себе неприємний запах. Після цього відкрийте контейнер і вимийте його водою з мийним засобом.

Фото: Getty Images

Як позбутися плям?

Відкрийте контейнер та переконайтеся, що в ньому не залишилося залишків їжі. Якщо вони є, спершу приберіть їх. Потім ретельно промийте ємність теплою водою та злийте воду. Далі наповніть тару чистим дистильованим білим оцтом таким чином, що він покривав усі плями. Зверху закрийте кришкою. Також замість оцту також можна використовувати дезінфікуючий засіб для рук або спирт.

Дайте оцту подіяти, залишивши його приблизно на 30 хвилин. Оцет – потужний дезінфікуючий засіб, який ефективно бореться з мікробами. Коли вказаний час минув, вилийте оцет та прополощіть контейнер у чистій воді. За потреби скористайтеся губкою чи щіткою для миття посуду.

Ще один спосіб виведення плям. Одну столову ложку рідкого хлорного відбілювача розмішайте у склянці теплої води. Зробіть стільки рідини, щоб після наливання вона змогла покрити всю необхідну частину ємності. Якщо кришка забруднена, її також слід залити відбілювачем. Тару замочіть у цій суміші приблизно на 30 хвилин. Після завершення часу вимийте ємність у чистій воді, витріть її або дайте повністю висохнути.

Важливо пам’ятати: не слід закривати кришками ще вологі після миття ємності. Дайте тарі повністю висохнути, поставивши її догори дном або виставивши на сонце на кілька хвилин. Тільки після повного висихання закривайте контейнер кришкою.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Як позбутися пирію на городі: кілька способів, які справді працюють

Як боротися з пирієм на городі - ефективні способи, які допоможуть позбутися бур'яну на участку - прості лайфхаки

Як перевірити, чи свіже яйце: 4 способи, які потрібно знати кожному

Для того, щоб визначити свіжість яєць в домашніх умовах або в магазині, можна скористатися простими лайфхаками

Кулінарний лайфхак, щоб варені яйця не тріскалися і добре чистилися

Щоб яйця добре чистилися і не тріскалися, їх потрібно опускати в киплячу воду або варити на пару