Лайм

Топ-7 порад, щоб ноутбук довше не розряджався і тримав батарею без світла

Дотримання цих правил може допомогти

В умовах віялових та аварійних відключень світла українцям доводиться шукати альтернативні джерела електроенергії, а також розбиратися, як продовжити роботу гаджета від акумулятора. У цьому матеріалі theLime розповість, які базові налаштування на ноутбуці продовжать йому "життя".

Фото: unsplash.com

Що слід зробити, щоб ноутбук довше не розряджався?

  • Налаштуйте параметри живлення від акумулятора

Переключіть пристрій на режим заощадження енергії – це дозволить користуватися гаджетом значно довше, однак при цьому яскравіть екрану зменшиться.

  • Зменшіть яскравіть

Навіть після встановлення режиму економії можна вручну додатково прибрати яскравіть за потреби. Працювати чи дивитися щось буде не дуже комфортно, проте цей лайфхак може допомогти, коли терміново потрібно скористатися пристроєм.

Читайте на тему: Все у ваших руках: як користуватися електроенергією, щоб її не відключили.

  • Вимикайте на ніч

Не просто закривайте кришку ноутбука, а саме вимикайте його. Так ваш гаджет зможе добре "відпочити" за ніч, не використовуючи при цьому пам'ять і заряд акумулятора, як у сплячому режимі.

  • Приберіть усе зайве

Непотрібні файли гальмуватимуть систему, змушуватимуть витрачати більше часу і енергії на обробку та виконання призначених для користувача команд. Тому вчасно очищайте кеш і видаляйте зайві файли.

Фото: unsplash.com

  • Відключіть девайси, якими не користуєтесь

Наприклад, юсбі, зовнішній вінчестер, веб-камеру. Всі ці гаджети навіть при невикористанні будуть використовувати заряд пристрою та швидше його розряджати.

  • Відключіть Wi-Fi та Bluetooth, коли не користуєтесь

Постійний пошук можливостей для приєднання до інших гаджетів забирає багато енергії. Тому якщо зараз вам інтернет не потрібен, вимикайте його та економте заряд. Те саме стосується і функції Bluetooth.

Читайте також: Чому телефон швидко розряджається: лайфхаки для власників гаджетів.

  • Облаштуйте комфортні умови

Захистіть пристрій від впливу прямих сонячних променів, поставивши його в підходяще місце, не ставте ноутбук поблизу джерел тепла (обігрівача, батареї). Ноутбук буде оптимально працювати при помірній температурі, оскільки спека чи сильний холод змусять батарею активно використовувати енергію та швидше вимагати підзарядки.

Крім того, має бути постійний потік свіжого повітря через вентиляційні отвори, тому не варто тримати ноутбук на колінах, ліжках та інших поверхнях, що перекриватимуть доступ повітря.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Як перевірити, чи свіже яйце: 4 способи, які потрібно знати кожному

Для того, щоб визначити свіжість яєць в домашніх умовах або в магазині, можна скористатися простими лайфхаками

Кулінарний лайфхак, щоб варені яйця не тріскалися і добре чистилися

Щоб яйця добре чистилися і не тріскалися, їх потрібно опускати в киплячу воду або варити на пару

Що робити з нарцисами після цвітіння: правило досвідчених садівників

Правила догляду за нарцисами на клумбі - що робити після цвітіння, як обрізати, чи потрібно зв'язувати листя, коли прибирати