Лайм

Топ-5 помилок у використанні ноутбука, які "з'їдають" життя батареї

Перевірте себе

Відключення електроенергії стало новою реальністю українців. За таких умов особливо цінними стали поради щодо того, як зберегти заряд батареї смартфону та продовжити роботу акумулятора ноутбука. Однак не менш важливо знати, як правильно користуватися гаджетами, адже від цього залежить "життя" батареї. theLime допоможе розібратися з цим питанням.

Напевно, ви стикалися з ситуацією, коли ноутбук швидко розряджається. Така проблема виникає через неправильне поводження з технікою. Багато користувачів припускаються помилок, які негативно позначаються на роботі пристрою, зокрема, зменшують термін служби акумулятора.

Фото: pixabay.com

1. Порушено режим роботи батареї.

Якщо ваш ноутбук призначений тільки для домашнього використання, краще дістати батарею, а пристрій підключити до мережі. Коли потрібно взяти портативний комп'ютер із собою – просто вставте акумулятор.

Також важливо пам'ятати, що батарея не повинна тривалий час перебувати без роботи, тому заряджайте та розряджайте її хоча б раз на п'ять днів.

Читайте також: Як правильно заряджати телефон, щоб не зіпсувати батарею: 6 важливих порад.

2. Ноутбук знаходиться не на рівній поверхні.

Коли ви використовуєте техніку лише на дивані, ви можете несвідомо перекривати місця виходу тепла з ноутбука. Це може призвести до того, що пристрій швидко вийде з ладу.

3. Вплив сонячних променів.

Ще одна причина, через яку батарея може швидко розряджатися, - тривале та часте знаходження ноутбука на сонці. Сонячні промені негативно вливають не лише на акумулятор, також пошкоджується процесор, жорсткий диск та відеокарта.

Фото: pixabay.com

4. Тривале перебування на морозі.

Якщо ноутбук довго тримати за мінусової температури, то він може сильно переохолодитися. Іноді достатньо 20 хвилин на морозі, щоб почалися проблеми з батареєю, екраном і жорстким диском. Тому намагайтеся не брати ноутбук із собою взимку, щоб зберегти "життя" акумулятора.

Читайте також: Чому телефон швидко розряджається на морозі і як цього уникнути: прості лайфхаки.

5. Сплячий режим та мережа.

Користувачі ноутбуків часто припускаються однієї помилки - тримають його в сплячому режимі. Якщо не вимикати пристрій, батарея буде розряджатися швидше. Також термін служби стане меншим, якщо постійно тримати ноутбук, підключеним до мережі. Якщо не використовуєте його, витягніть блок живлення з розетки.

Фото: pixabay.com

Новини партнерів

Читайте також

Як позбутися пирію на городі: кілька способів, які справді працюють

Як боротися з пирієм на городі - ефективні способи, які допоможуть позбутися бур'яну на участку - прості лайфхаки

Як перевірити, чи свіже яйце: 4 способи, які потрібно знати кожному

Для того, щоб визначити свіжість яєць в домашніх умовах або в магазині, можна скористатися простими лайфхаками

Кулінарний лайфхак, щоб варені яйця не тріскалися і добре чистилися

Щоб яйця добре чистилися і не тріскалися, їх потрібно опускати в киплячу воду або варити на пару