Лайм

Чому жовтіє розсада перцю і як це виправити: 5 дієвих способів

Поради для городників

Зараз все популярнішими стають питання посадки власного городу та вирощування домашньої розсади. Огородники заготовляють саджанці як помідорів, огірків, так й більш вибагливих рослин - баклажанів та перцю. Наприклад, паростки перцю дуже чутливі й за найменшого дискомфорту можуть пожовтіти або загинути. Розповідаємо, чому жовтіє листя на розсаді перцю та як виправити цю проблему.

Занадто маленька ємність для розсади

Коли коренева система заповнила весь простір у ґрунті, а стебла продовжують рости у колишньому ритмі, виникає дисбаланс і коріння не може повною мірою наситити верхівку. У такому випадку слід акуратно пересадити розсаду в більш простору ємність.

Фото: unsplash.com

Підвищена кислотність ґрунту

На цей фактор може вказувати фіолетові вкраплення на листочках, які можуть бути злегка помітними, так і яскраво вираженими. Це свідчить про фосфорне голодування розсади. Найчастіше фосфор погано засвоюється через низьку температуру або знижений рівень pH. Щоб усунути цю проблему, зробіть підживлення саджанців перців кальцієвою селітрою (1 г на 1 л води або 1 гранула на рослину) або насипте під кожен пожовклий саджанець по дрібці крейди.

Читайте також: Чим підживити розсаду перцю, яка зупинилася і не росте: простий спосіб.

Неправильна температура

Нормалізуйте температуру як денну, так і нічну. Перевірте, чи не стоїть ящик із розсадою на холодному протягу, який згубно впливає на рослину.

Фото: unsplash.com

Бракує мінералів

Пожовкле листя на розсаді перцю можуть вказувати на брак магнію або інших мінералів у ґрунті. Для усунення цієї проблеми підживіть землю комплексним мінеральним добривом для пасльонових культур.

Застій вологи біля коріння

Нерозбавлений перлітом або торфом ґрунт часто погано "дихає". Щоб вирішити цю проблему, візьміть рифлений піддон і встановіть на нього сктаканчики з дренажними отворами. Піддон не повинен щільно прилягати до дна, а ємності з розсадою занадто щільно стояти один до одного. Поливайте саджанці лише тоді, коли земля повністю підсохне.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Як позбутися пирію на городі: кілька способів, які справді працюють

Як боротися з пирієм на городі - ефективні способи, які допоможуть позбутися бур'яну на участку - прості лайфхаки

Як перевірити, чи свіже яйце: 4 способи, які потрібно знати кожному

Для того, щоб визначити свіжість яєць в домашніх умовах або в магазині, можна скористатися простими лайфхаками

Кулінарний лайфхак, щоб варені яйця не тріскалися і добре чистилися

Щоб яйця добре чистилися і не тріскалися, їх потрібно опускати в киплячу воду або варити на пару