Лайм

Скручується листя на розсаді помідорів: в чому причина і як врятувати

Зверніть увагу на деякі нюанси

Для того, аби виростити міцну та здорову розсаду помідорів, потрібно враховувати чималу кількість важливих моментів. Наприклад, знати, як загартовувати саджанці перед висадкою або ж вміти самостійно зробити ідеальну землесуміш для рослин. Цього разу theLime розповість, чому скручується листя на розсаді помідорів та як цього уникнути.

Фото: unsplash.com

Причини скручування листя:

нестача води або надмірна кількість вологи можуть призвести до виникнення цієї проблеми. Поливати дорослу двотижневу розсаду потрібно теплою водою, і робити це по мірі необхідності, слідкуючи за рівнем висихання верхнього шару ґрунту. Також важливо не переборщити з поливом і в потрібний момент прорихлити субстрат, аби на поверхні не не допустити утворення кірки.

Надлишок світла – у такому випадку нижнє листя саджанців починає скручуватися. Щоб виправити проблему, контейнери з рослинами потрібно переставити в інше місце або відключити фітолампу, яку використовують при висаджуванні сіянців в кінці зими.

Читайте також: Велика загроза врожаю: чому не можна садити картоплю поряд з помідорами.

Надмірна кількість добрив також не завжди позитивно позначається на майбутньому врожаї. Першу підгодівлю необхідно робити через 2 тижні після процедури пікірування або ж при появі перших справжніх листочків.

Фото: unsplash.com

Далі необхідно звернути увагу на склад ґрунту: якщо він зроблений в домашніх умовах з городньої, листової землі і перегною, розсаду потрібно підгодовувати 1 раз в 2 тижні. Якщо ж це куплена земля на основі торфу, то підгодівлі буде достатньо 1 разу на тиждень.

Неправильний температурний режим - також одна з поширених причин. Аби цього не трапилось, розсаду потрібно вирощувати при температурі +20,+22 вдень. Температура вночі повинна триматися на рівні +16,+18 градусів.

Цікаві новини для вас:

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Як перевірити, чи свіже яйце: 4 способи, які потрібно знати кожному

Для того, щоб визначити свіжість яєць в домашніх умовах або в магазині, можна скористатися простими лайфхаками

Кулінарний лайфхак, щоб варені яйця не тріскалися і добре чистилися

Щоб яйця добре чистилися і не тріскалися, їх потрібно опускати в киплячу воду або варити на пару

Що робити з нарцисами після цвітіння: правило досвідчених садівників

Правила догляду за нарцисами на клумбі - що робити після цвітіння, як обрізати, чи потрібно зв'язувати листя, коли прибирати