RU  UA  EN

Субота, 28 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Суспільство

Новини

28 вересня

27 вересня

Всі новини

Для дачників бур’ян – це завжди велика проблема: який є вихід

Бур'яни створюють багато проблем на городі, є багато способів боротьби з ними. Одним з найбільш "шкідливих" є пирій: він вкрай живучий, навіть маленький фрагмент кореня виростає у повноцінну рослину.

Як вивести пирій з ділянки без застосування хімії, пише "ТСН".

Слабке місце пирію - він не виносить затінення. Також його можуть витіснити деякі сидеральні культури: жито озиме, овес, пшениця, люпин, конюшина. Однак найчастіше з ним борються вручну – важливо користуватися не лопатою, а вилами, щоб повністю витягнути коріння із землі та обробляти на глибину не більше 20 см.

Читайте також: Чому на дачі потрібно посадити оман: п'ять причин

Непоганий результат дає і подрібнення кореневища пирію. Воно подрібнюється при неглибокій оранці мотоблоком або мотокультиватором. Після цього на пирії пробудяться молоді бруньки, які потім легше витягти з землі. Як тільки над землею з'являться нові зелені пагони – їх необхідно витягувати, доки вони не наростили розгалужену кореневу систему. Слабке місце цього варіанта у руйнуванні структури ґрунту, що є згубним для підземних мікроорганізмів, що збагачують ґрунт.

Ще один спосіб - підрізування пирію раз на 20 днів, не даючи йому рости вище 10-15 см. Це загальмує його зростання і виснажить рослину.

Раніше "Апостроф" розповідав, як садити картоплю для гарного врожаю.

  • Вас також може зацікавити:

Вже можна готуватися до сезону: що посадити у березні на підвіконні та у теплиці

Втечуть з підтисненим хвостом: рослини, які відлякають гризунів від городу

Виросте розміром з вишню: лайфхак з підживлення смородини