Лайм

Яке мило краще очищує - рідке чи тверде: існує ключова різниця

Є нюанси, про які ви могли не знати

Мило - незамінний засіб, коли йдеться про гігієну та чистоту. У питанні його вибору люди діляться на два типи: одні надають перевагу твердій формі мийного засобу, тоді як іншим подобається рідке мило. У чому їхня різниця та яке з них краще використовувати за показником гігієнічності - читайте далі на цій сторінці.

Читайте також: Готуємося до зими: як почистити пуховики і куртки без прання.

Фото: unsplash.com

Тверде мило

Воно залишається популярним засобом гігієни, який може скласти серйозну конкуренцію рідкому милу. Цей вид очищувального засобу виготовляється із жирів і лугів, наприклад, гідроксиду натрію. Процес утворення твердого мила називається омиленням. Для виготовлення використовуються різноманітні олії, наприклад, кокосова, оливкова, касторова, соєва, олія ши чи какао. Тим не менше, тверде мило не має однієї суттєвої переваги, яка є у рідкого засобу. Про це йтиметься далі.

Рідке мило

Воно виготовляється шляхом розчинення твердого мила у воді, а потім до нього додається аміак для досягнення потрібної консистенції. Засіб складається переважно з тих самих компонентів, що і тверде мило, проте у його складі також є гідроксид калію, замість гідроксиду натрію.

Рідке мило вважається більш гігієнічним, ніж тверде, через те, що не потрібно торкатися його поверхні, як у випадку із твердою формою засобу гігієни. Адже існує припущення, що бруд та мікроби залишаються на поверхні твердого кусочка мила.

Читайте на тему: Як часто треба чистити щітку для волосся і чим її можна обробити від бруду.

Фото: unsplash.com

Окрім того, рідке мило видаляє вологу зі шкіри та залишає її сухою після використання. І завдяки значно вищому рівню pH воно може швидше висушити шкіру. Також рідке мило дає більш рясну піну, аніж брускове.

Якщо підсумувати, то різниця між твердим і рідким милом полягає в їхній фізичній структурі та способі використання. І хоч за показником гігієнічності рідке мило виявилося кращим, багато людей продовжують користуватися твердим милом, оскільки це вже питання особистих вподобань. При цьому варто пам'ятати, що обидва види мийних засобів мають як переваги, так і недоліки.

  • Раніше ми розповідали про те, чому після прання не зникає запах поту під пахвами, і як вирішити проблему.

Цікаві новини для вас:

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Як позбутися пирію на городі: кілька способів, які справді працюють

Як боротися з пирієм на городі - ефективні способи, які допоможуть позбутися бур'яну на участку - прості лайфхаки

Як перевірити, чи свіже яйце: 4 способи, які потрібно знати кожному

Для того, щоб визначити свіжість яєць в домашніх умовах або в магазині, можна скористатися простими лайфхаками

Кулінарний лайфхак, щоб варені яйця не тріскалися і добре чистилися

Щоб яйця добре чистилися і не тріскалися, їх потрібно опускати в киплячу воду або варити на пару