Лайм

Яку техніку варто завжди вимикати з розетки: в "сплячому" режимі вона споживає електроенергію

Дотримання простих рекомендацій може допомогти

Окрім речей, які найбільше захаращують квартиру, є побутові прилади, які збільшують оплату комунальних рахунків у разі їх неправильного використання. Йдеться про те, що вам легко вдасться зекономити кошти та витратити їх на щось більш приємне, просто вимкнувши той чи інший пристрій із розетки.

"Коли прилади залишаються у сплячому режимі, вони продовжують споживати електроенергію, і навіть коли ви ними не користуєтеся. Найпростіший спосіб зменшити споживання енергії та заощадити гроші - усунути "прилади-вампіри" та позбавитись непотрібного споживання електрики. Після проведеного дослідження ми склали список, який допоміг визначити, які саме прилади найбільше споживають енергію, а значить - і кошти", - розповідає виданню Express фахівець Хелен Рольф.

Читайте також: 10 речей, які слід тримати подалі від роутера, щоб покращити Wi-Fi.

Фото: unsplash.com

Ігрова приставка

Цей прилад у режимі очікування за рік може обійтись вам у кругленьку суму. Сучасні ігрові приставки набагато потужніші за ті, що були раніше. Вони потребують набагато більше електроенергії, оскільки під'єднані до мережі навіть у сплячому режимі.

Комп'ютер

Його також за можливості не варто залишати в режимі очікування. За словами спеціаліста, це, знову ж таки, може призвести до збільшення рахунку за електрику, тому після закінчення роботи не забудьте повністю вимкнути пристрій.

Ноутбук

Плюс використання цього пристрою у тому, що ви можете від'єднати його від мережі після того, як він зарядився, і ввімкнути назад у розетку вже після розряджання. Проте навіть коли ви повністю вимкнули ноутбук, але залишили його під'єднаним до розетки, він буде продовжувати витрачати непотрібну енергію, тому краще від'єднувати його від мережі, особливо на ніч.

Колонки

Вони можуть споживати близько 3 Вт на годину в режимі очікування, тому найкращий варіант - під'єднувати їх до мережі лише тоді, коли ви ними користуєтесь.

Посудомийна машина

Вона також потребує чимало електроенергії, і в режимі очікування продовжують її використовувати. Експерт радить вимикати цей прилад хоча б на ніч, щоб зменшити рахунки за комунальні послуги.

Читайте на тему: Топ-5 речей, які не можна зберігати під раковиною на кухні.

Фото: unsplash.com

Пральна машина

За рік цей прилад, залишений у режимі очікування, може забрати з вашого гаманця більшу суму, аніж потрібно.

Мікрохвильовка

Даний пристрій також опинився у списку речей, які з'їдають електроенергію, тому не варто залишати його у сплячому режимі.

Телевізор

Він є одним із найбільш енерговитратних, тому обов'язково вимикайте його, коли не користуєтесь ним - ця проста дія допоможе скоротити витрати.

Читайте на нашому сайті: Чи можна підключати до генератора комп'ютер та побутову техніку: важливе пояснення.

Принтер

Ця річ використовується не так часто, як, наприклад, телевізор, посудомийка чи мікрохвильовка, тому вмикайте її в розетку лише за необхідності і обов'язково від'єднуйте від мережі, коли закінчили роботу з пристроєм.

Сушильна машинка

Вона відноситься до одного з найбільш енерговитратних пристроїв, і залишивши його в режимі очікування, ви додасте до свого рахунку непотрібні витрати, яких можна було б уникнути.

Цікаві новини для вас:

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Як перевірити, чи свіже яйце: 4 способи, які потрібно знати кожному

Для того, щоб визначити свіжість яєць в домашніх умовах або в магазині, можна скористатися простими лайфхаками

Кулінарний лайфхак, щоб варені яйця не тріскалися і добре чистилися

Щоб яйця добре чистилися і не тріскалися, їх потрібно опускати в киплячу воду або варити на пару

Що робити з нарцисами після цвітіння: правило досвідчених садівників

Правила догляду за нарцисами на клумбі - що робити після цвітіння, як обрізати, чи потрібно зв'язувати листя, коли прибирати