Лайм

Як прати джинси у пральній машині, щоб вони не втратили колір: дієві поради

Прості лайфхаки, які не підведуть

Джинси - це та річ у гардеробі, яку багато з нас використовують чи не найчастіше. В екстрених випадках її можна освіжити і без прання, і про це ми вже розповідали раніше, а цього разу theLime поділиться іншими, не менш корисними порадами. Далі мова піде про те, як часто потрібно прати джинси та яких порад варто дотримуватися, щоб не зіпсувати їх у машинці.

Читайте також: Як почистити шкіряну куртку, щоб вона виглядала новішою: практичні поради.

Фото: pixabay.com

Порада 1. Використовуйте делікатний режим

Джинсова тканина може здатися жорсткою, але це не означає, що вам варто вибирати режим інтенсивного прання. Краще виберіть делікатний цикл і використовуйте холодну воду, щоб запобігти усадці або вицвітанню. Якщо джинси синього чи чорного кольору, вибирайте миючий засіб, призначений для темного одягу.

Порада 2. Періть джинси навиворіт та окремо

Перед тим, як закинути джинси в пральну машину, виверніть їх навиворіт. Цей простий крок захистить волокна на зовнішній стороні штанів від тертя та прямої дії миючого засобу, і також допоможе запобігти вицвітанню. Якщо разом із джинсами ви вирішили випрати й інші речі, тоді бажано, щоб вони були такого ж кольору. Однак за можливості все рекомендується прати їх окремо.

Порада 3. Сушіть джинси на повітрі

Одяг з деніму не слід сушити у сушильній машині. Вплив на джинсову тканину прямого тепла в сушарці може стати причино усадки, вицвітання або пожовтіння тканини. Якщо без сушарки таки не обійтися, виберіть цикл із низькою температурою або без нагрівання. Найкращий спосіб висушити джинси - повісити їх на відкритому повітрі.

Читайте на тему: Як розтягнути светр після прання: в мережі порадили рятівний спосіб.

Фото: pixabay.com

Як часто прати джинси?

Частота буде залежать від ступеня забруднення джинсів та від того, як часто ви їх носите. Якщо ви використовуєте цей одяг для важких робіт (наприклад, у будівництві чи ландшафтному дизайні) або не знімаєте у дощову погоду, вам, ймовірно, захочеться прати його частіше. Якщо одягаєте улюблену річ тільки на роботу або на прогулянку, відповідно, рідше.

Якщо на штанах з деніму з'явилася невелика пляма, то не обов'язково класти їх у пральну машину. Обробіть забруднену ділянку і вивісіть одяг провітритися на відкритому повітрі.

При пранні сильно забруднених джинсів не рекомендується використовувати відбілювач. Він може призвести до пожовтіння та пошкодження тканини. Також варто уникати кондиціонера для білизни, оскільки він може прилипнути до тканини та викликати матовий ефект.

Фото: pixabay.com

Цікаві новини для вас:

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Кулінарний лайфхак, щоб варені яйця не тріскалися і добре чистилися

Щоб яйця добре чистилися і не тріскалися, їх потрібно опускати в киплячу воду або варити на пару

Що робити з нарцисами після цвітіння: правило досвідчених садівників

Правила догляду за нарцисами на клумбі - що робити після цвітіння, як обрізати, чи потрібно зв'язувати листя, коли прибирати

Чи є в українській мові слово Пасха, як правильно називати велике християнське свято

Як правильно називати свято Великодня - Паска, Пасха та інші варіанти, які використовуються і не використовуються