Лайм

Як почистити шкіряну куртку, щоб вона виглядала новішою: практичні поради

Ваша улюблена річ стане як нова

Шкіряна куртка - одна з базових речей осіннього гардеробу. Кожен сезон на модному олімпі з'являються нові фасони та моделі, однак у багатьох у шафі знайдеться косуха, яку не замінить жодна трендова новинка. З часом вироби зі шкіри втрачають свій привабливий зовнішній вигляд і вбирають різні неприємні запахи. theLime поділиться простими лайфхаками, як відновити шкіряну куртку без допомоги дорогої хімчистки.

Читайте також: Як позбутися плям від поту та дезодоранту на одязі: під пахвами не залишиться ні сліду.

Фото: pixabay.com

Як почистити шкіряну куртку в домашніх умовах

Перед тим, як вдатися до прання куртки, ознайомтеся з биркою - на ній виробник часто залишає рекомендації щодо чищення виробу. Якщо такої інформації немає або напис стерся, то у таких випадках завжди обирайте ручне прання.

У миску налийте теплу воду і додайте засіб для чищення виробів зі шкіри. Виперіть куртку. Якщо спеціальної рідини немає, можна використати звичайне господарське мило. Добре намильте річ і потріть забруднені місця м'якою щіткою.

Щоб верхній одяг після прання виглядав свіжо, потрібно правильно його сушити. У жодному разі не вивішуйте куртку з натуральної шкіри на пекуче сонце - структура матеріалу може пошкодитися і на ньому залишаться білі сліди.

Як прибрати плями зі шкіряної куртки

Плями зі шкіряного матеріалу легко видаляються лимонним соком. Змішайте його з мильною водою та обробіть забруднену область, використовуючи м'яку губку.

Деякі види плям можна прибрати за допомогою крему для обличчя з жирною текстурою. Ще один ефективний засіб для видалення плям зі шкіри – рідина для зняття лаку (проте цей метод краще спочатку протестувати на непомітній ділянці куртки).

Читайте також: Прати не потрібно: сухі методи, які допоможуть позбутися плям на білих кедах.

Фото: pixabay.com

Як освіжити колір шкіряної куртки

Одяг зі шкіри з роками втрачає свій колишній колір. Щоб відновити зовнішній вигляд виробу, можна віддати його в хімчистку, де фахівці освіжать його. Також можна це зробити самостійно. Для цього на етапі прання додайте у воду спеціальний засіб, який зберігає колір.

Як позбутися неприємного запаху шкіряної куртки

Куртка зі шкіряного матеріалу швидко вбирає різні запахи. Щоб їх позбутися, повісьте виріб на свіжому повітрі, але не на відкритому сонці. Коли куртка вивітриться, можна розпорошити на неї улюблені парфуми - тканина швидко вбере приємний аромат і збереже його надовго.

Фото: pixabay.com

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Як перевірити, чи свіже яйце: 4 способи, які потрібно знати кожному

Для того, щоб визначити свіжість яєць в домашніх умовах або в магазині, можна скористатися простими лайфхаками

Кулінарний лайфхак, щоб варені яйця не тріскалися і добре чистилися

Щоб яйця добре чистилися і не тріскалися, їх потрібно опускати в киплячу воду або варити на пару

Що робити з нарцисами після цвітіння: правило досвідчених садівників

Правила догляду за нарцисами на клумбі - що робити після цвітіння, як обрізати, чи потрібно зв'язувати листя, коли прибирати