RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Рада майже скасувала недоторканність: всі подробиці і хроніка першого дня

Стежимо за головною політичною подією серпня в режимі онлайн

Стежимо за головною політичною подією серпня в режимі онлайн Фото: UNIAN

У четвер, 29 серпня, в Києві з урочистого засідання стартувала нова Верховна Рада IХ скликання. Святкове засідання почалося о 10 годині і тривало близько 20 хвилин. Депутати прийняли присягу і заспівали гімн України.

Далі після 13-ї години було створено тимчасову президію і заслухано звіт екс-спікера Ради Андрія Парубія. Пізніше Рада обрала нового спікера - Дмитра Разумкова і його заступників.

Згодом було обрано прем'єр-міністра - Олексія Гончарука, а також увесь склад Кабміну.

Засідання Ради тривало до 2 години ночі.

"Апостроф" стежив за засіданням Ради в режимі онлайн.

02:15 На цьому засідання Ради завершено. Друга сесія стартує 3 вересня.

02:11 Також нардепи проголосувати за постанову про порядок висвітлення роботи Верховної Ради. "За" 277 голосів.

02:05 Рада наостанок вирішила розглянути проект постанови про календарний план другої сесії Ради IX скликання. Друга сесія стартує 3 вересня і закінчиться 24 січня 2020 року. План затверджений 278 голосами.

02:00 Тим часом, Петро Олексійович не витримав. Втратили людину.

01:38 Ті, хто не сплять, жартують в мережі про темп роботи Ради. Здається, спікер, його заступник і нардепи вже працюють в автономному режимі.

01:25 Рада продовжує працювати, відправляючи на терміновий розгляд в комітетах важливі проекти законів. Головуючий Стефанчук жартує, що залишилося попрацювати пару годин і просить нардепів зібратися.

00:50 Ось, як на рішення щодо недоторканності відреагував Зеленський. Він, звичайно, хотів би показати інші пальці, але він же президент.

00:38 Рада відправила ряд президентських законопроектів на розгляд в комітетах. Ці проекти Зеленський назвав терміновими.

00:30 Рада прийняла в першому читанні проект закону про зміну статті 80 Конституції України про недоторканність нардепів. 363 голоса "за". Відразу після цього Зеленський залишив засідання Ради.

00:24 Рада взяла кілька хвилин на виступи депутатів і буде голосувати за прийняття закону в першому читанні. Варто зазначити, що мова йде про проект закону 7203, який був внесений Петром Порошенко.

00:19 Порошенко заявляє, що його фракція підтримає голосування, але в подальшому потрібно врахувати висновки Конституційного суду і доопрацювати законопроект.

00:12 Інші нардепи також попереджають про негативні наслідки прийняття такого рішення. Незважаючи на це, вони готові прийняти його в першому читанні і потім доопрацювати.

30 серпня 00:00 Вакарчук каже, що "Голос" підтримає скасування недоторканності, але пропонує прийняти більш широке рішення. У свою чергу Сергій Соболєв від "Батьківщини" заявив, що перед тим як голосувати, Раді потрібно прибрати з проекту фразу про те, що висновки Конституційного суду не відповідають Конституції. Він вважає, що через цю фразу в подальшому може бути розгорнута судова баталія, яка поверне недоторканість.

23:56 Парламент приступив до розгляду проекту який скасовує недоторканність нардепів, шляхом зміни статті 80 Конституції України. Комітет пропонує попередньо затвердити даний законопроект.

23:54 Рада скасувала постанову за 2018 рік. 277 голосів "за".

23:50 В Раді трохи скандалять. Нардепам пропонують просто скасувати попередню постанову ВР, хоча це порушує Конституцію. Керівництво Ради попереджають, що потім можуть бути серйозні проблеми.

23:40 Рада включила до порядку денного відповідне питання. За - 289 голосів. А також прийняте рішення про розгляд питання за скороченою процедурою - 274 голоси.

23:38 І смачне на ніч. Рада розглядає скасування недоторканності.

23:36 Рябошапка обраний новим генеральним прокурором.

23:32 Ось ви спите, а Порошенко все ще в Раді. Скаржиться, що на нього наговорюють, звинувачуючи владу і силові структури в зриві розслідувань резонансних справ.

23:20 Рябошапка заявив про повне перезавантаження прокуратури як системи. Офіс генпрокурора стане центром боротьби зі злочинністю.

Також він має намір зрушити з мертвої точки застрягли в ГПУ резонансні справи.

23:12 Тут Ліза Богуцька виправдалася з приводу "грудневого путчу імені Порошенко". Краще б мовчала ...

"Коли Софія Федина (співачка з партії "ЄС") говорить про свою подругу, яка народила на один Майдан одну дитину, на другий Майдан - другу, і зараз вагітна і повинна народити в грудні - то ми розуміємо, що це посил до того, що в грудні повинен бути новий Майдан", - заявила нардеп.

23:06 Луценко відправлений у відставку 317 голосами. Рада приступила до розгляду питання про призначення Рябошапки.

23:00 Луценко все-таки отримав слово. Профільний комітет Ради дав добро на відставку генпрокурора. Луценко каже, що переміг НКВД в генпрокуратурі і тепер може спокійно піти. Він просить Раду підтримати кандидатуру Рябошапки.

22:56 Рада готується відправити Луценка у відставку. Разумков пропонував дати 5 хвилин Юрій Луценко на звіт, але Зеленський заявив, що Рада обійдеться без формальностей. Крім того, Зеленський відпустив новий Кабмін, так як вони повинні провести нічне засідання.

22:52 З'явилася інформація, що новий глава МОЗ має намір скасувати медреформу.

22:48 Рада повертається до роботи. Слідкуємо.

22:45 Стратити не можна помилувати. Тут в мережі помітили, що Арсена Авакова призначили і відразу ж звільнили. І Оксану Маркарову теж. Що ж це робиться ...

22:38 Півгодинна перерва в Раді триває вже більше години. Засідання Ради, судячи з усього, затягнеться далеко за північ.

22:10 Замість "Слуг народу", що пішли в Кабмін, в Раду зайдуть нові нардепи. Ними стали Анатолій Остапенко, Тетяна Циба, Іван Калаур, Юлія Гришина та Ольга Руденко.

22:01 Наш кореспондент зловила в Раді після комітету Юрія Луценка. Він скаржиться, що Рада навіть не хоче його заслухати перед звільненням. Має намір після відставки зайнятися своїм здоров'ям, а також створити фонд підтримки української книги. У політику, скаржиться Луценко, його не кличуть ...

21:48 А новий прем'єр відразу ж після обрання почав підривати соцмережі. Тисячі лайків ...

21:26 Тим часом Рада оголосила перерву в роботі, щоб провести засідання комітетів і потім прийняти рішення по розглянутих на комітетах проектах законів. Очікується, що перерва триватиме 30 хвилин.

21:24 Також Рада 299 голосами затвердила склади комітетів.

21:20 Рада вже проголосувала за створення 23-х комітетів та їх кількісне наповнення. "За" проголосували 318 нардепів.

21:15 Зараз Рада взялася за питання парламентських комітетів. Будуть обрані голови та члени 23-х комітетів. Прийнято рішення голосувати за комітети без обговорення. Опозиція вважає, що комітети розділили нечесно, а також зазначає, що "Слуги народу" урізали комітети таким чином, щоб мати в них більшість.

21:10 Після цього Рада позбавила мандатів нардепів, які стали міністрами, а також звільнила міністрів Кабміну Гройсмана.

20:57 Рада підтримала новий Кабмін. 281 голос "за". Ще раз список:

  • Олексій Гончарук - прем'єр-міністр;
  • Вадим Пристайко - МЗС України;
  • Андрій Загороднюк - Міноборони;
  • Дмитро Кулеба - віце-прем'єр з питань євро- та євроатлантичної інтеграції;
  • Михайло Федоров - віце-прем'єр з питань цифрової трансформації;
  • Дмитро Дубілет - міністр Кабміну;
  • Тимофій Мілованов - економіка, торгівля, сільське господарство;
  • Денис Малюська - Мінюст;
  • Оксана Маркарова - Мінфін;
  • Олексій Оржель - енергетика і екологія;
  • Владислав Криклій - транспорт;
  • Олена Бабак - розвиток громад та територій;
  • Анна Новосад - освіта;
  • Зоряна Скалецька - МОЗ;
  • Володимир Бородянський - молодь, культура і спорт;
  • Юлія Соколовська - соцполітика;
  • Арсен Аваков - МВС;
  • Оксана Коляда - ветерани і тимчасово окуповані території.

20:50 Обговорюючи Кабмін, опозиція критикує рішення пакетного голосування, а також те, що Раді пропонують голосувати за прізвища міністрів, а не програму Кабміну. Але ми-то знаємо, хто буде за все голосувати ...

20:40 В Раді наші колеги раптом помітили страшне. Влада тисне опозицію ...

Ось, як все це бачать в соцмережах.

1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1

20:30 Склад Кабміну: Дмитро Кулеба - віце-прем'єр з питань євро- та євроатлантичної інтеграції; Михайло Федоров - віце-прем'єр з питань цифрової трансформації; Дмитро Дубілет - міністр Кабміну; Тимофій Мілованов - економіка, торгівля, сільське господарство; Денис Малюська - Мінюст; Оксана Маркарова - Мінфін; Олексій Оржель - енергетика і екологія; Владислав Криклій - транспорт; Олена Бабак - розвиток громад та територій; Анна Новосад - освіта; Зоряна Скалецька - МОЗ; Володимир Бородянський - молодь, культура і спорт; Юлія Соколовська - соцполітика; Арсен Аваков - МВС; Оксана Коляда - ветерани і тимчасово окуповані території.

Голосувати за Кабмін будуть пакетом.

20:28 Рада починає обрання членів Кабміну. Їх представить Гончарук.

20:24 Невеликий, але цікавий факт про те, як голосують в Раді. Умовна коаліція виглядає приблизно так: "Слуга народу", "Батьківщина" і група "За майбутнє", яку пов'язують з олігархом Ігорем Коломойським і главою МВС Арсеном Аваковим. Ситуативно рішення Ради підтримує і "Голос" Вакарчука. А тим часом Рада знову в ефірі.

20:15 Коротка перерва Ради досі не закінчилася. Тим часом Уляна Супрун і її команда написали заяву на відставку.

19:30 Рада обрала Баканова главою СБУ. 319 голосів "за". Зеленський відреагував "Молодець, Ваня". Тепер буде кому дзвонити з приводу чортів. Після цього Рада пішла на коротку перерву.

19:19 Велика реформа СБУ займе три роки. Однак перші підсумки можуть бути вже через рік. Обіцяє Баканов.

19:16 Баканов хоче, щоб українці бачили СБУшника і посміхалися, знаючи, що він їх захищає. Також він мріє про демілітаризацію СБУ. Сподівається, що Рада прийме відповідні зміни в законодавство.

19:13 Наступним же рішенням Рада звільнила Грицака з посади голови СБУ. 333 голоси "за". На його місце Зеленський запропонував Баканова.

19:09 Пристайка обрано головою МЗС. 310 голосов "за".

19:02 Пристайко також заявив, що має намір оперативно вирішувати проблеми Донбасу. Нескінченних переговорів не буде. Озвучена дата - 6 місяців.

19:00 А в мережі тим часом знайшли найщасливішого нардепа Ради.

18:54 Пристайко також говорить, що Україна буде працювати над тим, щоб не втратити підтримку Західних партнерів, а також країн G7.

18:49 ЄС і НАТО - головна мета. Україна має намір повернути більш дружні відносини з Угорщиною, Румунією та Польщею. Також дипломати будуть стежити за ситуацією в Молдові і Грузії. Щодо Білорусі поки позитивні очікування. Пристайко хоче зробити Україну експортним гігантом в обмін на інвестування, досвід і культуру.

18:47 В Раді виступає Вадим Пристайко. Його Зеленський пропонує на главу МЗС України.

18:42 Загороднюка обрали головою Міноборони. 314 голосів "за".

18:29 Джерело в Раді повідомило "Апострофу", що щодо недоторканості ще йдуть консультації між фракціями. Питання зняття поки відкрите.

18:27 Тим часом в Раді виступив кандидат на міністра оборони Загороднюк. Він заявив, що його головна мета - сильна армія, яка буде готова в будь-який момент дати відповідь ворогові.

18:21 Член "Слуги народу" Олександр Корнієнко підтвердив, що Аваков швидше за все збереже посаду. Була розмова з президентом з цього приводу. Аргументи на користь Авакова з приводу путчу, який нібито готує Порошенко, Зеленський не наводив. На тлі інших кандидатів - Аваков найнормальніша кандидатура. Що стосується корупційних скандалів, пов'язаних з Аваковим, то, за словами Корнієнка, раз не було вироку, то тут нічого обговорювати.

Він також повідомив, що в СН є думки щодо зміни великого герба України. У чому вони полягають, він не уточнив.

18:02 Все, що вам потрібно знати про нового прем'єра - в матеріалі "Апострофа": ГОНЧАРук України: чого чекати від нового прем'єр-міністра.

17:52 Кореспондент "Апострофа" повідомляє, що після оголошення перерви сесійна зала Ради спорожніла буквально за 30 секунд.

17:47 Рада зібралася розглянути питання призначення міністром оборони Андрія Загороднюка, якого вніс Зеленський, однак виявилося, що він прийде в Раду на 18 годину. Зеленський дозволив Раді взяти коротку перерву. Не перемикайтесь ;)

17:42 Рада обрала Гончарука прем'єр-міністром України. За - 290 голосів.

17:40 Повний виступ кандидата в прем'єри Олексія Гончарука.

17:33 Олексій Гончаренко від ЄС обурився, що його майже тезка Олексій Гончарук без конкурсу став кандидатом в прем'єри. ЄС голосувати за Гончарука не буде. Святослав Вакарчук, озвучуючи позицію "Голосу", заявив, що підтримує кандидатуру Гончарука, але голосувати за нього фракція не буде, оскільки у "Слуг народу" достатньо голосів для обрання прем'єра.

17:26 А ось і повне відео виступу Зеленського в Раді. Президент на драйві.

17:22 Всі неефективні чиновники з держсфери можуть вже готуватися до звільнення. Гончарук каже, що навіть обговорювати не будуть.

17:16 Мінімалку і тарифи в Україні приведуть в адекватний стан. Так говорить Гончарук. Тепер депутати будуть атакувати його питаннями.

17:15 Уже до кінця року можуть бути прийняті всі необхідні для реформ закони. Буде війна з корупцією і контрабандою.

17:12 Гончарук каже, що вже найближчим часом Україна почне переговори з МВФ. В Україні будуть запроваджені єдині правила бізнесу для всіх.

17:04 Після виступу Зеленського спікер пропонував піти на 5 хвилин на перерву, але Зеленський зажадав працювати і сам повернувся в зал. Депутати вже слухають кандидата на прем'єра. Як і очікувалося - це Олексій Гончарук.

16:59 Зеленський підвів підсумки своїх перших сто днів. Каже, що це була "тиха прогулянка". Попереджає Раду, що вона або увійде в історію, або закінчить погано ... Відзначив, що вже розпустив Раду і знає, що це не страшно.

16:54 В Раде выступает Зеленский. Слушаем ...Президент почав з тролінгу депутатів. Запропонував поменше СМС і побільше роботи. Сподівається, що депутати будуть ходити в Раду не тільки на святковий фуршет.

16:50 Рада провела рейтингове голосування. Джемілєв - 59 голосів. Кондратюк - 290 голосів. Костанкевіч - 49 голосів. Шуфрич - 48 (217 проти). Остаточне голосування - Кондратюк - 318 голосів.

16:43 Після Джемілєва в Раді також виступили Кондратюк, Констанкевич і Шуфрич. Після виступів фракцій Рада голосуватиме за обрання заступника спікера.

16:28 У Раді виступає Джемілєв, який претендує на посаду заступника спікера. Він каже, що задоволений і стривожений. Нардепи від ЄС слухають його стоячи. Джемілєв боїться, що його робота на посаді заступника голови Ради буде заважати виконувати роботу його життя - звільнення Криму. Він також говорить, що не дуже добре володіє українською мовою, щоб обіймати цю посаду. У той же час Джемілєв визнає, що його перебування на посаді заступника голови спікера може посилити кримське лобі в Раді. Одначе Джемілєв каже, що зітхне з полегшенням, якщо його кандидатуру не підтримають.

16:17 Стефанчука обрали першим заступником голови Ради. 330 голосів "за".

16:14 Ще інсайд з Ради. Мінагрополітики приєднають до Міністерства економічного розвитку. Кажуть, що головна причина - економія.

16:08 Хто і яку фракцію очолив. Давид Арахамія - "Слуга народу"; Юрій Бойко та Вадим Рабинович - ОПЗЖ; Ірина Геращенко і Артур Герасимов - ЄС; Юлія Тимошенко - "Батьквіщіна"; Сергій Рахманін - "Голос".

15:50 На розгляд Ради, серед іншого, також внесено проект закону щодо відстрочки штрафів за "євробляхи", законопроект про зміну кількості нардепів, боротьбу з корупцією і так далі.

15:36 На посаду заступника спікера тільки один кандидат - Руслан Стефанчук. На заступника - Олена Кондратюк від "Батьківщини", Мустафа Джемілєв від ЄС, Ірина Констанкевич та Нестор Шуфрич від ОПЗЖ.

15:32 Разумкова обрано спікером Ради! 382 голоси "за". "Європейська солідарність" одноголосно проти.

15:21 В Раді з'явилися перші кадрові пропозиції по Кабміну. Прем'єр - Олексій Гончарук; МЗС України - Пристайко; Міноборони - Загороднюк; СБУ - Баканов; ГПУ - Рябошапка.

15:18 Разумков заявляє, що підтримує зняття недоторканності не тільки з депутатів, а й з президента України.

15:11 Глава фракції ЄС Артур Герасимов запитав Разумкова про те, чи є шанс на те, що Шуфрича приберуть з голови комітету свободи слова. Той відповів, що рішення вже було прийнято і не може бути переглянуте. Шуфрич в свою чергу отримав право на репліку та заявив, що буде виступати за створення в Раді тимчасової слідчої комисси з розслідування злочинів колишньої влади.

15:05 Разумков каже, що буде працювати так, щоб потім не було нестерпно боляче за прожите життя соромно перед виборцями. Також пояснює, що перше засідання нової Ради призначили на 29 серпня, щоб ті в Раді, хто захочуть повернути корупцію в країні, потім пішли і подивилися в очі матерям загиблих українських захисників.

14:58 Разумков почав з того, що присоромив минулу Раду за популізм, втрату довіри українців, фіктивну коаліцію. Нова Рада, за його словами, має історичну місію. Перемогти кумоство, корупцію, депутатську недоторканність ...

Нардепів каратимуть за прогули, а за зраду народу - будуть відбирати мандат. Система для цього буде розроблена найближчим часом.

14:56 У Разумкова є 20 хвилин, щоб представити свою кандидатуру, після чого йому будуть поставлені питання від представників фракцій. Поїхали.

14:52 Рада готується проголосувати за спікера. Єдиний кандидат - Дмитро Разумков. Фракція ЄС скаржиться, що порушується регламент і Конституція. Нардепам не роздано документи з інформацією на кандидата. Поки прийнято рішення обговорити Разумкова, а далі нардепам обіцяють принести необхідні документи.

14:49 Рада прийняла постанову про створення лічильної комісії. За - 388 нардепів.

14:36 Запрацювали! Перед нардепами виступає Парубій. Він розповість про роботу Ради VIII скликання. Головний пріоритет минулої Ради - Нацбезпека країни. Це стосується військової галузі, економіки, енергетики. Час від часу Парубія переривають оплесками, але вельми тихими. Екс-спікер хвалиться декомунізацією, захистом української мови, кіно і музики ...

14:31 Тим часом на сайті Ради з'явився проект закону про імпічмент презідента. Ініціатором виступив Зеленський.

14:28 Поки Рада не поспішає працювати, подивіться, чим і за скільки годують депутатів в парламентській їдальні.

14:20 Засідання Ради, яке мало відновиться о 14.00, все ще не почалося. Нардепи нудьгують в залі.

14:01 Аваков залишиться міністром до грудня. Так пише "дуже засмучена" Ліза Богуцька зі "Слуги народу". Дивіться фото з Ради.

13:58 Порошенко в Раді посадили чи то до стіни, чи то ближче до дверей. Він наче не образився.

13:56 Рубрика "титани думки" в Раді. Відповідає Юрій "Юзік" Корявченков.

13:50 Наше джерело повідомляє, що сьогодні Рада точно прийме рішення по СБУ і ГПУ. СБУ очолить Іван Баканов, а генпрокурором стане Руслан Рябошапка. Те саме джерело стверджує, що недоторканність сьогодні чіпати не будуть.

13:43 "Слуга народу" оголосила про створення одноосібної коаліції. У ній 254 нардепа. Після цього оголошена перерва, щоб систему "Рада" переналаштували з урахуванням розподілу нардепів по фракціям.

13:40 Рада визначилася із фракціями. Ситуація така: "Слуга народу" - 254 нардепа; ОПЗЖ - 44; "Батьківщина" - 25; ЄС - 27; "Голос" - 17; "За майбутнє" - 23.

13:29 Рада проголосувала за тимчасову президію, також прийняла рішення про роботу до розгляду всіх питань, тобто, не виключена робота після 18:00. Також ухвалено порядок денний. Через нього Разумков посварився з Нестором Шуфричем, який заявив, що не отримав порядок денний.

13:22 Джерело в партії "Слуга народу" повідомив "Апострофу" що за Авакова фракцію просив особисто Зеленський, попросивши прийняти рішення без обговорень. Міністр працюватиме в статусі тимчасового.

"Але, немає нічого більш постійного, ніж тимчасове", - зазначив наш співрозмовник.

13:15 Засідання Ради починається. У кріслі спікера вже Дмитро Разумков. На засіданні зареєструвалися 422 народних депутата. Карткова реєстрація зафіксувала участь 405 депутатів. Перше засідання розпочав Іоффе, який закликав Раду до встановлення миру.

13:05 Нардепи повертаються в залу, зараз почнеться робота. При вході до зали співробітник охорони призупинив Святослава Вакарчука, попросивши його пред'явити своє посвідчення. Цікавий тролінг ... Вакарчук, до речі, як і всі інші уже при документах.

12:58 Свіжий інсайд по Кабміну: Олексій Оржель отримає посаду міністра енергетики. Аваков, за останніми даними, залишається. Голосування за Кабмін очікується ближче до 17 години. Зеленський на засіданні фракції дав "добро" на Авакова. Є варіант, що він буде працювати в статусі тимчасового міністра.

12:45 Фотокор "Апострофа" Олександр Гончаренко зняв нову Раду у форматі 360. Таким парламент ви ще не бачили.

12:42 Микола Тищенко каже, що одним з перших рішень Ради стане скасування недоторканності депутатів.

12:31 Наш кореспондент в Раді повідомляє, що "Слуг народу" терміново зібрали на засідання фракції. На місці Зеленський, Богдан, Шефір та Тимошенко. Їх зустріли оплесками.

12:22 Ще одне нововведення ЗеКоманди в Раді. Всі "Слуги народу" будуть ходити з зеленими значками на піджаку. Напевно, щоб випадково не злити секрети партії "чужим" нардепам. Решта ж будуть ходити зі стандартним значком в формі і кольорах прапора України. Ось такими будуть "зелені".

12:15 Тим часом в Раді з'явився великий список з розподілом нардепів по комітетах. Там 28 сторінок, але почитати цікаво. Чого тільки вартий Медведчук в комітеті з прав людини ...

Разбивка нардепов по комитетам Рады
1 / 1
Разбивка нардепов по комитетам Рады
1 / 1
Разбивка нардепов по комитетам Рады
1 / 1
Разбивка нардепов по комитетам Рады
1 / 1
Разбивка нардепов по комитетам Рады
1 / 1
Разбивка нардепов по комитетам Рады
1 / 1
Разбивка нардепов по комитетам Рады
1 / 1
Разбивка нардепов по комитетам Рады
1 / 1
Разбивка нардепов по комитетам Рады
1 / 1
Разбивка нардепов по комитетам Рады
1 / 1
Разбивка нардепов по комитетам Рады
1 / 1
Разбивка нардепов по комитетам Рады
1 / 1
Разбивка нардепов по комитетам Рады
1 / 1
Разбивка нардепов по комитетам Рады
1 / 1
Разбивка нардепов по комитетам Рады
1 / 1
Разбивка нардепов по комитетам Рады
1 / 1
Разбивка нардепов по комитетам Рады
1 / 1
Разбивка нардепов по комитетам Рады
1 / 1
Разбивка нардепов по комитетам Рады
1 / 1
Разбивка нардепов по комитетам Рады
1 / 1
Разбивка нардепов по комитетам Рады
1 / 1
Разбивка нардепов по комитетам Рады
1 / 1
Разбивка нардепов по комитетам Рады
1 / 1
Разбивка нардепов по комитетам Рады
1 / 1
Разбивка нардепов по комитетам Рады
1 / 1
Разбивка нардепов по комитетам Рады
1 / 1
Разбивка нардепов по комитетам Рады
1 / 1
Разбивка нардепов по комитетам Рады
1 / 1

12:10 Нардеп від "Європейської солідарності" Ахтем Чийгоз заявив в кулуарах Ради, що обмін полоненими відбудеться в п'ятницю, 30 серпня. За його словами, обмін пройде не за повним списком. Швидше за все, вже завтра Олег Сенцов повернеться в Україну.

11:40 Пішла жара. Юрій Луценко написав заяву про відставку. Як кажуть, головне піти вчасно.

11:35 Новообраний нардеп, спортивний герой України Жан Беленюк тонко тролить пропаганду Кремля у себе в Instagram. Укрофашисти на місці?

11:26 Тим часом в Раді заговорили про те, що за весь Кабмін сьогодні голосувати не будуть. Проте прем'єра оберуть. Кандидатуру Олексія Гончарука вже внесли в Раду на розгляд. Залишилося дочекатися, коли нардепи почнуть працювати.

11:02 А Дмитро Разумков, який майже новий спікер, хизується своєю парламентською карткою.

11:00 Тим часом в мережі з'явилися фото письмовоъ присяги нардепів. Ось її підписує хтось із новообраних.

10:40 А ось яким побачив урочисте засідання фотокореспондент "Апострофа" Олександр Гончаров.

Апостроф / Александр Гончаров
1 / 1
Апостроф / Александр Гончаров
1 / 1
Апостроф / Александр Гончаров
1 / 1
Апостроф / Александр Гончаров
1 / 1
Апостроф / Александр Гончаров
1 / 1
Апостроф / Александр Гончаров
1 / 1
Апостроф / Александр Гончаров
1 / 1
Апостроф / Александр Гончаров
1 / 1
Апостроф / Александр Гончаров
1 / 1
Апостроф / Александр Гончаров
1 / 1
Апостроф / Александр Гончаров
1 / 1
Апостроф / Александр Гончаров
1 / 1
Апостроф / Александр Гончаров
1 / 1
Апостроф / Александр Гончаров
1 / 1
Апостроф / Александр Гончаров
1 / 1
Апостроф / Александр Гончаров
1 / 1
Апостроф / Александр Гончаров
1 / 1
Апостроф / Александр Гончаров
1 / 1
Апостроф / Александр Гончаров
1 / 1
Апостроф / Александр Гончаров
1 / 1
Апостроф / Александр Гончаров
1 / 1
Апостроф / Александр Гончаров
1 / 1
Апостроф / Александр Гончаров
1 / 1
Апостроф / Александр Гончаров
1 / 1
Апостроф / Александр Гончаров
1 / 1
Апостроф / Александр Гончаров
1 / 1
Апостроф / Александр Гончаров
1 / 1
Апостроф / Александр Гончаров
1 / 1
Апостроф / Александр Гончаров
1 / 1
Апостроф / Александр Гончаров
1 / 1
Апостроф / Александр Гончаров
1 / 1
Апостроф / Александр Гончаров
1 / 1
Апостроф / Александр Гончаров
1 / 1
Апостроф / Александр Гончаров
1 / 1
Апостроф / Александр Гончаров
1 / 1
Апостроф / Александр Гончаров
1 / 1
Апостроф / Александр Гончаров
1 / 1
Апостроф / Александр Гончаров
1 / 1
Апостроф / Александр Гончаров
1 / 1
Апостроф / Александр Гончаров
1 / 1
Апостроф / Александр Гончаров
1 / 1
Апостроф / Александр Гончаров
1 / 1
Апостроф / Александр Гончаров
1 / 1
Апостроф / Александр Гончаров
1 / 1
Апостроф / Александр Гончаров
1 / 1
Апостроф / Александр Гончаров
1 / 1
Апостроф / Александр Гончаров
1 / 1
Апостроф / Александр Гончаров
1 / 1
Апостроф / Александр Гончаров
1 / 1
Апостроф / Александр Гончаров
1 / 1
Апостроф / Александр Гончаров
1 / 1
Апостроф / Александр Гончаров
1 / 1
Апостроф / Александр Гончаров
1 / 1

10:34 Під Радою традиційно - ні дня без протестів.

А под Раду традиционно пришли недовольные украинцы
1 / 1
А под Раду традиционно пришли недовольные украинцы
1 / 1
А под Раду традиционно пришли недовольные украинцы
1 / 1
А под Раду традиционно пришли недовольные украинцы
1 / 1

10:22 Парубій консультує депутатів, як їм бути далі. До 13:00 всі новообрані нардепи письмово підписують присягу і реєструються на перше засідання, яке почнеться о 13:00. А поки всі розходяться відпочити. Святкове засідання ВР закрито. Ось так ...

10:18 Присягу зачитав найстарший депутат Ради Юлій Іоффе. Депутати приймають присягу стоячи. Депутати в різнобій, ніби і не тренувалися, сказали "присягаю".

10:14 У залі крім Зеленського і чинного Кабміну знаходяться також всі президенти України, колишні спікери Ради та інші гості.

10:11 Парубій оголосив в Раді хвилину мовчання за українськими героями, загиблими у війні проти російського агресора.

10:08 Засідання стартувало. Депутати заспівали гімн України. Зеленський зайняв місце у президентській ложі.

10:02 Кортеж президенту уже прибув під Верховну Раду, а значить, ось-ось стартує святкове засідання. разом із тим, значна кількість журналістів застрягла на вході у будівлю ВР.

9:26 Філарет пройшов без черги. Навіть не спитав.

09:15 Біля Ради з'явилася телеведуча Катя Осадча і актор "Кварталу 95", нардеп від "Слуги народу" Юрій Корявченков

8:53 До засідання залишається більше години, а біля будівлі вже зібралися великі черги:

Фото - Олександр Гончаров

Як повідомляв "Апостроф", раніше мережу повеселила кумедна деталь в схемі розсадження "Слуг народу" в Раді.

Читайте також

Пошук "Патріотів": що НАТО пообіцяв Україні

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба приїхав в НАТО попросити ЗРК Patriot, що йому відповіли

Примара Трампа: як НАТО намагається допомогти Україні

На зустрічі глав МЗС країн — членів НАТО питання України — головне на порядку денному

Концтабір на окупованих територіях, що означатимуть для України вибори Путіна

Путін фальсифікував результати виборів 2024 року, щоб показати підтримку, зокрема й на окупованих територіях України