RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Від перемир'я до повернення: що потрібно змінити, щоб було вирішено конфлікт на Донбасі

Експерти про врегулювання ситуації на Донбасі

Експерти про врегулювання ситуації на Донбасі Українська військовослужбовиця Фото: УНІАН

Питання вирішення конфлікту на сході України - тема складна, спірна і неоднозначна. Більшість організацій і експертів, задіяних в даній тематиці, мають властивість вести дискусію в рамках, які були закладені ще в каденцію президента Петра Порошенка. Звідси результат - своєрідний глухий кут в пропозиціях, які лунають, з питання світу на сході України. Варіанти рішень, які представляються на більшості аналітичних майданчиків кардинально не відрізняються від тієї політики, яка реалізується українським урядом ось уже як 6 років і не привела до видимого прогресу в процесі реінтеграції Донбасу. Про пропозиції з даного питання експертної платформи "Ініціативи 16 липня", читайте в матеріалі "Апострофа".

Учасники даного майданчика представляють альтернативні шляхи вирішення проблеми, які представляються більш реалістичними в доступному для огляду майбутньому. На конференції 15 вересня експерти "Ініціативи 16 липня" зробили низки заяв, які стосувалися необхідності перегляду актуальної політики держави.

"Україна має в своєму розпорядженні часом в 1-1,5 року для того, щоб зробити ефективні кроки для повернення Донбасу. Необхідно переосмислити підхід до питання світу на сході України і вжити відповідних заходів. Якщо не встигнути це зробити - відбудеться процес формування вже нових обставин і нової реальності, таких як створення Союзної держави, де можуть знайти місце і для так званих "ЛДНР", - заявив політолог керівник Стратегічної групи "Софія" Андрій Єрмолаєв.

Варто відзначити, що 14 вересня відбулися переговори Путіна і Лукашенка, в тому числі про нову Конституцію Білорусі. Слідом за цим відбулися військові навчання Білорусі, так само анонсовані спільні військові навчання з російською армією. Все це дає підстави стверджувати, що проект "Союзна держава" вже перейшов в динамічну фазу. Даний проект має дуже великі шанси бути реалізованим в найближчі 1,5 роки.

Детальніше про дискусію розмови читайте в російській версії.

Читайте також

Пошук "Патріотів": що НАТО пообіцяв Україні

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба приїхав в НАТО попросити ЗРК Patriot, що йому відповіли

Примара Трампа: як НАТО намагається допомогти Україні

На зустрічі глав МЗС країн — членів НАТО питання України — головне на порядку денному