RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Погляд

США готують удар по всіх військових підприємствах Путіна

Санкції проти союзників Путіна зачеплять і Росію

Санкції проти союзників Путіна зачеплять і Росію США готують нові санкції проти Росії Фото: EPA/UPG

Чому Кремль залишив без відповіді новий повітряний удар США по силах, що воюють на боці президента Сирії Башара Асада, і як чергові санкції проти союзників сирійської влади та Володимира Путіна завдадуть удару по всій військовій промисловості РФ, "Апострофу" розповів лідер російської опозиційної політичної партії "Західний Вибір" Костянтин Боровий.

(Перед ударом американців по сирійських військах, - "Апостроф") був явний прокол, пов'язаний з тим, що асадівські війська напали не просто на опозицію, а на опозицію, що співпрацює з силами коаліції. Це новий момент. Москва уникає таких конфліктів. В даному випадку все було зроблено за протоколом - асадівські сили попередили, а їх знищення почалося після того, як вони не виконали вказівки сил коаліції.

Такі дії сил Башара Асада можуть посилити розбіжності між Москвою і Вашингтоном щодо сирійського питання. Іранці, "Хезболла", асадівці - провокуючі фактори в умовах війни. Тому що вони мають власні цілі, завдання, інтереси. Вони не дуже погоджують їх з Москвою. До моменту, поки не вистачає озброєння і підтримки, вони намагаються погоджувати, а потім діють самостійно. Наприклад, ІДІЛ, який, безумовно, співпрацює і з Асадом, і з Москвою, але до тих пір, поки це вигідно йому. Коли це невигідно - вони перетворюються на самостійну мало керовану силу. Зараз немає сумнівів в тому, що Москва тісно взаємодіє з ІДІЛ та іншими терористичними організаціями, в тому числі і через своїх представників. Фактично ІДІЛ очолює колишній офіцер Міністерства внутрішніх справ СРСР. Зрозуміло, що він і співробітником КДБ був, і взаємодіяв з іншими спецслужбами, зокрема з ГРУ.

Нові санкції США (нижня палата американського Конгресу прийняла законопроект, який, у разі його схвалення в Сенаті, зобов'яже президента США ввести санкції проти союзників режиму президента Сирії, які активно співпрацюють і з РФ, - "Апостроф") можуть мати серйозні наслідки, хоча вони і не такі радикальні, як ті, що застосовувалися раніше до Ірану. Формально під санкції потрапляють всі військові підприємства Росії. Адже вони тією чи іншою мірою співпрацюють з режимом Асада.

Але й американці намагаються уникнути таких дипломатичних конфліктів. Це скоріше постріл у повітря, попередження російським підприємствам про те, що співпрацювати з Асадом заборонено. Адже дотепер відкрито поставлялися не тільки комплектуючі, але й серйозне озброєння: С-300, С-400, танки, знаряддя. Поки співпраця з режимом Асада та Іраном здійснюється Москвою відкрито.

Читайте також

Перед зачисткою уряду: що стоїть за скандалом з міністром Сольським

Навколо уряду продовжуються серйозні пристрасті

Кінець Московському патріархату? Що готує Верховна Рада

Боротьба з російським впливом в Україні триває і Верховна Рада вже підготувала законопроект про заборону російської церкви

Чиновники, на вихід: кого зачепить квітнева хвиля звільнень

До кінця рішення щодо відставок топ-чиновників невідомі