RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Якщо Путін піде пробивати коридор у Крим, його зустріне одна з найкращих армій світу - Мустафа Джемілєв

Мустафа Джемілєв про проблеми з водою в анексованому Криму

Мустафа Джемілєв про проблеми з водою в анексованому Криму Фото: kremlin.ru

В анексованому Криму ускладнюються проблеми з прісною водою. Через посуху стрімко зменшується рівень води у місцевих водосховищах. Але президент РФ Володимир Путін, незважаючи на це, не піде на військову операцію з метою пробити сухопутний коридор до Криму, оскільки півострів йому потрібен тільки як військова база. А ціна, яку Кремль заплатить за операцію проти українських військ, буде занадто високою.

Таку думку висловив у бліц-інтерв'ю "Апострофу" один з лідерів кримських татар, Уповноважений президента України у справах кримськотатарського народу, нардеп МУСТАФА ДЖЕМІЛЄВ.

- Зараз в Криму є великі проблеми з водою. Місцева "влада" заявляє, що жителям півострова подаватимуть воду по годинах. У зв'язку з цим чи може Путін спробувати пробити сухопутний коридор до Криму або ще якось впливати на Україну, щоб змусити нас подавати воду на анексований півострів?

- Поведінка Путіна взагалі-то непередбачувана, нічого не можна виключити. Але з боку Путіна це буде дуже нерозумно і безперспективно.

Все-таки Україна вже не в такому стані, як у 2014 році. Тому, перш ніж зважитися на таке, він повинен порахувати в умі, скільки "вантажів 200" доведеться доставляти до себе на батьківщину, якою буде реакція у світі і в самій Росії. Одним словом – це малоймовірно.

Так, у 2014-му році була така небезпека. Але, отримавши відсіч навіть від наших добровольчих батальйонів, вони вже стали трошки розсудливими. А зараз українська армія - серед найкращих у світі.

- Разом з тим, Росія збільшила свою військову присутність в Азовському морі. З якою метою?

- Вони, найімовірніше, залякують. Створюють напруженість у розрахунку на те, що українська сторона злякається, якщо вони щось там робитимуть.

Читайте також: Є два варіанти повернення Криму Україні - Мустафа Джемілєв

- Як ви думаєте, яким чином вони вирішуватимуть цю проблему: адже у Криму люди можуть і зовсім залишитися без води?

- Питна вода там буде, просто для сільського господарства не буде води. Але економіка Криму Росію ж взагалі не цікавить. Кремль використовує півострів тільки як військову базу. Сидітимуть на дотаціях і далі: поки триватиме окупація, вони щороку виділятимуть 3-5 мільярдів. Санкції ніхто не зніматиме.

Розумієте, правлячу кремлівську кліку добробут навіть жителів Росії не дуже цікавить, тим більше окуповані території.

Але вони підтримуватимуть там життя: доставлятимуть продукти, якусь електроенергію, та й воду, щоб там люди не повмирали. Але гідного життя там ніколи не буде, поки триває окупація.

Читайте також

Марш додому! Як спрацює скасування консульських послуг за кордоном

Експерти скептично поставилися до ідеї запровадження обмежень щодо роботи консульств

Дуже багато людей питає, чи буде новий наступ на Київ - офіцер Сил оборони

Офіцер Євген Тихий - про допомогу Україні, спроби росіян здійснити новий наступ та ймовірність контрнаступу ЗСУ

Окупаційні війська продовжують атакувати околиці Часового Яру - офіцер бригади "Рубіж"

Офіцер бригади Рубіж Володимир Черняк розповів про ситуацію у Часовому Яру та плани росіян захопити місто