RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Є замовлення, але ми не боїмося: Аміна Окуєва називала тих, хто хотів її вбити

Аміна Окуєва говорила, хто може готувати замах на неї та її чоловіка

Аміна Окуєва говорила, хто може готувати замах на неї та її чоловіка Аміна Окуєва Фото: inforesist.org

inforesist.org

Чеченка з українським паспортом і боєць АТО Аміна Окуєва, яку було вбито під Києвом у понеділок, 30 жовтня, раніше говорила про те, хто може бути зацікавлений у її смерті, називаючи російські спецслужби та формування, підконтрольні главі Чечні Рамзану Кадирову. Про це Окуєва заявляла в інтерв'ю "Апострофу", яке було опубліковане в травні, незадовго до замаху на неї та її чоловіка Адама Осмаєва, що сталося у Києві в червні.

Наводимо фрагмент розмови.

- Раніше в інтерв'ю ти не раз говорила, що він (чеченський президент Рамзан Кадиров, - "Апостроф") вважає тебе і твого чоловіка (Адама Осмаєва, командира батальйону імені Джохара Дудаєва, що бере участь в АТО) особистими ворогами, і що у вас є серйозні підстави побоюватися за власні життя...

- Так, у нас постійно буває якась інформація про те, що і з боку російських спецслужб, і з боку кадирівських формувань є замовлення на замах на наше життя. Тому, звичайно, ми завжди насторожі, не розслабляємося, завжди намагаємося один одного прикривати, завжди озброєні. Якось так.

- А після того, як в самому центрі Києва в упор розстріляли російського екс-депутата Дениса Вороненкова – який теж, здавалося би, був насторожі – не страшно?

- Ні, не страшно. Ми віримо в те, що у кожної людини визначена її доля і термін її відходу. Ми дійсно щиро в це віримо. Можливо, людина не доживе і до року, а їй на голову цеглина впаде, а людина, яка все життя зазнає небезпеки, усе свідоме життя перебуває на фронті, у якихось гарячих точках, може дожити до глибокої старості й померти у своєму ліжку.

У ісламі є такий вислів: "Прив'яжи верблюда, а потім сподівайся на Аллаха". Це говорить про те, що потрібно вживати якісь заходи. І ми їх вживаємо. Я ж кажу, ми не розслабляємося ніколи, де б ми не знаходилися. Але при цьому ми не боїмося. Страх – це те, чого вони хотіли б досягти.

Нагадаємо, в результаті обстрілу авто під Києвом 30 жовтня Аміну Окуєву було вбито, її чоловіка Адама Осмаєва - поранено.

Читайте також: Росія намагається розхитати Україну за чеченським сценарієм - Аміна Окуєва

Читайте також

Хвиля підліткових самогубств в Україні: як врятувати наших дітей

Розповідаємо про причини підліткових самогубств, яких зараз в Україні побільшало - і як їх зупинити