RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Євробачення 2019: головні події фіналу

За головну перемогу в конкурсі змагалися 26 країн

За головну перемогу в конкурсі змагалися 26 країн Фото:

У ніч на 19 травня в Тель-Авіві (Ізраїль) пройшов гранд-фінал Євробачення-2019. У ньому за головну перемогу в конкурсі змагалися 26 країн: по 10 фіналістів з першого та другого півфіналів, Велика п'ятірка Євробачення і країна-господиня.

За підсумками голосування журі та телеглядачів, переможцем був названий представник Нідерландів, 25-річний співак Дункан Лоуренс. Сумарно він отримав 492 бали. Друге місце дісталося Італії (465 балів), третє - Росії (369 балів). До першої десятки увійшли Швейцарія, Норвегія, Швеція, Азербайджан, Північна Македонія, Австралія та Ісландія.

Дивіться далі в матеріалі, як проходив гранд-фінал головного пісенного конкурсу Європи.

Переможниці Євробачення від Ізраїлю Нетта Барзілай (2018) і Дана Інтернешнл (1998) відкрили гранд-фінал. Під їх яскравий акомпанемент пройшов так званий парад прапорів, парад учасників фіналу.

Шостим за рахунком виступив представник Росії Сергій Лазарєв. Незадовго до старту гранд-фіналу шанси співака знову підупали. Цього разу справа ще була і в тому, що за лаштунками конкурсу стався скандал, в результаті якого організатори ніби відсторонили журі Білорусі від голосування у фіналі.

Фаворит і переможець цього року Дункан Лоуренс (Нідерланди), завершив виступ зі шквалом овацій. На момент виступу показник ймовірності його перемоги становив 43%.

Лірику та пісні про всесильну любов розбавили представники Ісландії, гурт Hatari. Один з найбільш неординарних колективів конкурсу заспівав про ненависть, яка переможе в цьому світі.

Однозначно краще візуальне шоу гранд-фіналу. На сцені з'явилася представниця Австралії Кейт Міллер-Хайдке з піснею Zero Gravity.

Поки глядачі голосували, на сцені гранд-фіналу з хітовою піснею Heroes виступила переможниця Євробачення-2014 Кончіта Вурст.

А от Вєрці Сердючці (Андрію Данилку) випав хіт Toy Нетти Барзілай. Український шоумен видав яскраве шоу і покинув зал під оглушливі овації.

Серед спеціальних гостей виступили переможниця минулого року Нетта Барзілай, Вєрка Сердючка, а також американська поп-діва Мадонна. 15 травня артистка прилетіла до Ізраїлю. Подейкують, надзвичайний гонорар артистки оплатить місцевий мільярдер.

Шоу Мадонни досі трималося в секреті, втім, як і плани інших гостей Євробачення. У п'ятницю, 17 травня, стало відомо лише те, що американська поп-діва виконає у фіналі пісню Future, яка увійде до її нового студійного альбому Madame X.

Як проходило голосування

Згідно з оцінками журі, першою трійкою лідерів стали Швеція, Північна Македонія та Нідерланди. П'ятірку закрили Італія та Азербайджан. Кардинально підсумкові результати змінило глядацьке голосування.

  • Раніше провідний і ТБ-коментатор Євробачення Тимур Мірошниченко дав оцінку першому та другому півфіналів конкурсу, у якій назвав Дункана Лоуренса ймовірним переможцем.

Читайте також

Перетворити народ у націю: в Україні проходять святкування ювілею першої української Біблії

Ювілей Біблії Куліша відзначили науковими конференціями, концертами та виставками

"Русскій мір" чіпляється зубами: коли Києво-Печерська лавра очиститься від впливу Москви

Історія з передачею Києво-Печерської лаври державі ще не завершена – і триватиме щонайменше кілька місяців

Скандал з дубляжем: чи будуть українці ходити в кіно англійською

Влада вирішила заборонити дублювання в кінотеатрах українською мовою фільмів з оригіналом англійською мовою