RU  UA  EN

Вівторок, 16 квітня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.15
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Старт України в Лізі Націй: склад збірної – суцільна проблема

Артем Франков про шанси збірної України

В четвер, 6 вересня, в чеському місті Угерське Градіште пройде матч збірних України і Чехії. Про шанси нашої збірної і про те, кого краще за все було б випустити на поле головному тренеру Андрію Шевченку, "Апострофу" розповів головний редактор журналу "Футбол" АРТЕМ ФРАНКОВ.

Я чекаю на більшу довіру до тих футболістів, які добре проявляють себе в національних чемпіонатах. Це - Руслан Малиновський, який забиває зараз практично в кожному матчі за "Генк" (Бельгія). Ось він нещодавно знову забив "Бронбью" (Данія) - бельгійці добили датчан у другому матчі і пройшли в груповий турнір Ліги Європи. Малиновський дуже добре виглядає в центрі поля.

На мій погляд, дуже непогано себе проявляє Селезньов в чемпіонаті Туреччини за "Акхісар Беледієспор". Тобто його треба як мінімум дивитися. Я не знаю, дивляться чи ні. Або ж будуть довіряти все тим желюдям, не звертаючи увагу на те, що Олександр Зінченко взагалі не грає (за "Манчестер Сіті"), і його доля розмазана в просторі. То з "Бетісом" історія була, то з "Вулверхемптоном" і "Фулхемом", але в підсумку він так нікуди і не пішов.

Потрібно буде вирішувати проблему відсутності ігрової практики у Ярмоленка. Він отримав її лише в матчі Кубка Ліги, коли "Вест Хем" грав з "Уімблдоном". Потрібно вирішувати проблему Марлоса, тому що два матчі "Шахтаря" з "Динамо" показали, що він знаходиться не в кращій формі.

Склад збірної - суцільна зяюча наболіла проблема. Що робити з Богданом Бутком, коли на позиції правого захисника в "Шахтарі" грає Олег Данченко? Як посилювати збірну, кому довіряти в рамці? Зрозуміло, що Андрій Пятов буде грати, скільки б помилок він не зробив - інші, ймовірно, зроблять їх ще більше. Андрій Лунін зараз переживає дуже важкий період. Він зараз перейшов в оренду до "Леганесу" з мадридського "Реала". Не знаю, наскільки він цього хотів, наскільки здогадувався, що його чекає цей варіант. Від цього залежить його психологічний стан. "Леганес" - це все ж таки не те місце, куди хочеться втекти ...

Складне завдання стоїть перед тренером збірної Андрієм Шевченком. Складно сказати, наскільки тренерська бригада добре знає кандидатів в збірну і в якому стані вони знаходяться. На зборі це все буде перевірено.

У нас дуже рівна група. Можна запросто зайняти будь-яке місце з першого по третє.

Зрозуміло, це не та Чехія, яка грала в півфіналі Євро-2004 і виносила німців другим складом і взагалі була надзвичайно привабливою. Словаччина в принципі взагалі ніколи не хапала зірок з неба. Тільки на Чемпіонаті світу в ПАР проявила себе непогано. Але в цілому зараз це дві середні європейські збірні. Але потрібно віддавати собі звіт, що ми теж - середня європейська збірна. Тому шанси абсолютно робочі, за які потрібно чіплятися, виривати результат. Перші матчі - виїзний матч з Чехією і домашній матч зі словаками при порожніх трибунах у Львові - покажуть, що від нас чекати...

Читайте також

Атлетіко - Жирона - 3:1 гол та промах Довбика

Довбик знову забив на Жирону, яка зіграла драматичний матч проти Атлетіко у Мадриді

ПСЖ - Барселона - 2:3 паризький трилер у Лізі чемпіонів

ПСЖ і Барселона влаштували паризький трилер у першому матчі 1/4 фіналу Ліги чемпіонів

Реал - Манчестер Сіті - 3:3 фантастична битва у Лізі чемпіонів

Реал та Манчестер Сіті влаштували фантастичне видовище у Мадриді