RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

За "Шахтар" не соромно, а в ганьбі "Динамо" немає нічого дивного

Віктор Леоненко про другий тур єврокубків

Віктор Леоненко про другий тур єврокубків Фото: footboom.com

Другий тур єврокубків не порадував українських уболівальників футболу. Як і два тижні тому, наші команди набрали два очки на трьох. Причому, "Шахтар" і "Динамо" завершили свої матчі з таким же результатом, як і в першому турі. "Шахтар", який виступає в Лізі чемпіонів, втратив перемогу в матчі з ліонським "Олімпіком". У Лізі Європи "Динамо" зганьбилося в грі з "Яблонцем" на виїзді, а в Полтаві "Ворскла" в драматичному матчі поступилася "Спортингу". Полтавчани вигравали весь матч, пропустивши від португальців два необов'язкові м'ячі на останніх хвилинах.

Про матчі другого туру "Апостроф" поговорив з легендарним форвардом "Динамо" ВІКТОРОМ ЛЕОНЕНКОМ.

ОЛІМПІК Ліон - ШАХТАР - 2:2

Могли виграти як одні, так і інші. Найголовніше, що не соромно за "Шахтар". Звичайно, "гірники" могли вирішити всі питання в першому таймі, тому що у мене склалося відчуття, що "Ліон" був переляканий.

Ну а результат матчу визначили помилки а-ля Кривцов, який п'ять разів вибивав м'яч, а в підсумку і пропустили.

Що стосується турнірних розкладів, то в цій групі кожен матч на кшталт вирішального. Цим група "Шахтаря" й цікава, що немає прохідних ігор, і незрозуміло, хто може вийти (з групи).

Та й "Ліон" вже довів і показав, що спокійно і впевнено можна обіграти навіть "Манчестер Сіті". Головне для "Шахтаря" - не припускатися таких простих помилок, як з тим же "Ліоном". Адже провели гідний матч, а через елементарні помилки втратили два очки.

ВОРСКЛА - СПОРТИНГ - 1:2

Результат в Полтаві говорить про те, що "Ворсклі" не вистачає досвіду. І найголовніше, що португальці приїхали до Полтави з таким настроєм, ніби обіграли "Ворсклу" до гри. І це було видно по тому, як португальці пішки ходили по полю. А полтавці якраз старалися. Не скажу, що у них було багато моментів, але кінцівку хлопці змазали, причому привезли голи самі собі.

Але сумувати в Полтаві не будуть, оскільки команда явно слабкішою. Так само було і після "Арсеналу" - програли і всі щасливі. Адже до гри ніхто не вірив, що "Спортинг" втратить очки в Україні.

Головне для Полтави - набиратися досвіду і робити висновки. Адже саме досвіду команді не вистачило, щоб взяти очки зі "Спортингом". Навіщо було на останній хвилині бігти всією командою в атаку? Хотіли забити другий м'яч, а в підсумку, потрапили в полон.

Полтава здивувала якістю гри, але й "Спортинг" пішки ходив. Мені гра португальців нагадала, як ветерани грають. І тут було те ж саме.

ЯБЛОНЕЦЬ - ДИНАМО - 2:2

Одна з головних причин - багато помилок. Кияни наступають на одні й ті ж граблі. Замість того, щоб на класі перемогти, виграючи 2:0, вони примудряються зіграти 2:2. Це говорить про те, що у "Динамо" класу й близько немає.

2:2 - в принципі, прийнятний результат. Але замість того, щоб спокійно і впевнено вийти з групи, вони перевіряють своїх тренерів на інфаркти. Тому Хацкевич і старіє. Тому я і порадив йому йти з цієї команди або навіть бігти - мені шкода його здоров'я, оскільки він є моїм другом. А здоров'я не купиш.

Проблема "Динамо" в тому, що більша половина не відповідає рівню команди. Тому і немає нічого дивного в тому, що ці футболісти вкотре зганьбилися. А Хацкевич змушений на прес-конференціях нести всяку нісенітницю з приводу гри, тому що не може сказати, що рівень футболістів не відповідає. А як головний тренер він повинен підтримувати всіх футболістів. А по грі говорити нічого.

Взяти того ж Піваріча. Ось Вацко постійно розповідає, що це ж віце-чемпіон світу. Який же він, на***н віце-чемпіон світу, якщо він, б***ь, п'ять хвилин зіграв, вийшовши на заміну. Він такий же віце-чемпіон, як і Тимощук, який з "Баварією" Лігу чемпіонів вигравав. Такі помилки, яких припускався Піваріч, не можна робити. Всі ці помилки говорять про те, що немає класу.

З виходом з групи проблем не повинно виникнути. Але чому не можна зробити це спокійно, а не влаштовувати інфарктні матчі для тренерів.

Але майбутнього у нинішнього "Динамо" немає, тому що у складі нікчемні футболісти. В першу чергу треба міняти футболістів.

Читайте також

Арсенал - Челсі - 5:0 "червоний" рекорд у лондонському дербі

Арсенал та Челсі влаштували фантастичне видовище у матчі чемпіонату Англії

Реал - Барселона - 3:2 матч-трилер у Ель-Класіко

В Ель-Класіко Реал обіграв Барселону, двічі програючи по ходу матчу

Манчестер Сіті - Челсі - 1:0 Мудрик і Ко програли битву за єврокубки

Манчестер Сіті у дуже важкому матчі обіграв Челсі та вийшов у фінал Кубка Англії