RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Заражена Рада і 8 тисяч смертей в світі: як коронавірус атакує планету - останні дані

Більше 200 тисяч заразилися вірусом і 8 тисяч померли

Більше 200 тисяч заразилися вірусом і 8 тисяч померли Фото: з відкритих джерел

Смертельний коронавірус не відступає. У Європі зростає кількість померлих. Україна 18 березня ввела жорсткий карантин на транспорті, а також був оголошений режим НС в Київській області. Тим часом вчені продовжують працювати над створенням вакцини від хвороби. "Апостроф" зібрав все, що відомо про поширення Covid-19 у нас і в інших країнах.

Згідно з даними на 15:00 годину 18 березня загалом у світі заражено 203 529 осіб. До першої трійки входять Китай, Італія і Іран.

Число померлих зросло до 8 205 осіб.

Вчені про живучість вірусу

Коронавірус може зберігати життєздатність в повітрі до декількох годин, а на деяких поверхнях - до декількох діб. Про це йдеться в дослідженні групи американських вчених. У ньому взяли участь фахівці з Національного інституту алергії та інфекційних захворювань США, Прінстонського університету, Каліфорнійського університету і центрів по контролю і профілактиці захворювань США.

Для дослідження вчені розпорошували в повітрі і на поверхнях аерозоль з коронавірусів. Вони з'ясували, що, потрапивши в повітря, Covid-19 може зберігати життєздатність протягом трьох годин. На поверхнях з різних матеріалів вірус поводиться по-різному. Найдовше він тримався на пластиці і нержавіючій сталі - до 72 годин. На картоні він в змозі "вижити" не більше 24 годин, а на мідних поверхнях - максимум чотири години.

Що відбувається в Україні

В Україні перевіряють 41 людину на коронавірус.

Двоє людей померло. Остання жертва - 33-річна жінка з Чернівців, чия мати звинуватила лікарів у тому, що їх дії призвели до смерті доньки. Пізніше в лікарні відповіли на звинувачення.

Станом на 18 березня в Україні підтверджено 14 випадків захворювання Covid-19.

У Чернівцях 17 березня коронавірус діагностували у двох дітей. Одному малюкові рік і десять місяців, другому - півроку. 18 березня лікарі заявили, що обидва малюка відчувають себе добре. Температури і лихоманки немає. Пневмонії також. Форма захворювання нескладна.

У Львівській області коронавірус підозрюють у 24 осіб. Половина з них повернулася з-за кордону. Зокрема, в обласну інфекційну клінічну лікарню за годину були госпіталізовані 6 осіб.

У Донецькій області 9 випадків з підозрою на коронавірус.

В Одесі з'явилися тести на коронавірус. У мерії кажуть, що є 50 тестів - вже 5 пацієнтів їх зробили, але все негативні. На даний момент в Одеській інфекційній лікарні 17 пацієнтів, 10 з яких звернулися за останню добу.

Замороження призову в українську армію

На час дії карантину припинені заходи призову громадян на строкову військову службу. Таке розпорядження дав Командувач Сухопутних військ ЗС України генерал-лейтенант Олександр Сирський.

Військові комісаріати та територіальні центри комплектування та соціальної підтримки тимчасово призупинили призов, пов'язаний з викликом призовників до призовних дільниць та обласних збірних пунктів.

Відзначають, що такі заходи триватимуть до окремого розпорядження.

"Карантин" в громадському транспорті

Не дивлячись на оголошену заборону на перевезення в громадському транспорті більше 10 осіб, водії ігнорують правила і їздять з повними салонами пасажирів. Більшість людей їздить без масок. На зупинках після закриття метро утворюються величезні черги.

Наш кореспондент пройшовся вранці 18 березня в районі центрального залізничного вокзалу в Києві. У будівлі вокзалу активно торгують. В автобусах і маршрутках їздять, як і раніше.

Коронавірус дістався до Верховної Ради

18 березня стало відомо, що коронавірусну інфекцію виявили у нардепа Сергія Шахова. Про це він заявив сам в соцмережі. Пізніше інформацію про зараженого депутата підтвердили у Міністерстві охорони здоров'я.

Польща

У місті Кельце (170 км на південь від Варшави) помер в лікарні заражений коронавірусом 54-річний профессор Войцех Рокита. Неофіційно відомо, що він наклав на себе руки.

Професор минулого тижня повернувся до Польщі з закордонного відпочинку. У лікарні заявили, що у нього не було контактів з пацієнтами останнім часом.

У Польщі зараз 246 інфікованих.

Дані по інших країнах

У Росії зафіксовано 177 випадків зараження. Все сибірські регіони РФ ввели режими підвищеної готовності.

Франція зараз тестує тільки медиків і пацієнтів у важкому стані, всього 2 тисячі тестів день. Уряд визнає, що реальних даних по заражених немає. Армія починає евакуацію критичних хворих в госпіталь на південному сході країни.

Індонезія. Виявили 227 випадків, 19 смертей. Смертність 9%. Зараження вже пішло на тисячі.

У Німеччині заявили, що число інфікованих через 2-3 місяці досягне 10 млн, якщо не дотримуватися запобіжних заходів. Зараз коронавірус підтверджений у 8 198 осіб.

Число випадків коронавірусу в Фінляндії збільшилася до 359, - заявили в Національному інституті охорони здоров'я і соціального забезпечення.

Читайте також

Заборона ТікТок: чи закриють в Україні популярну мережу

Штати мають чимало претензій до китайської компанії TikTok

Запах Третьої світової: чого чекати після ударів по Ізраїлю

Неготовність США жорстко відповідати на напади веде до війни

Британський десант у США: як Кемерон умовляв трампістів допомогти Україні

Незважаючи на поїздку Девіда Кемерона до США, переконати трампістів допомогти Україні не вдалося