RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Погляд

Віктор, поможи: як Путін через Угорщину намагається зірвати контрнаступ

Угорщина всіляко намагається порушити єдність усередині ЄС та НАТО

Угорщина всіляко намагається порушити єдність усередині ЄС та НАТО Путін Орбану: "Вітя, потрібна твоя допомога" Фото: censor.net

Росія продовжує війну з Україною і на дипломатичному фронті. Зокрема великий друг Росії Угорщина вустами свого МЗС Петера Сійярто заявляє, що Україна несе загрозу її суверенітету. Мовляв, через заборону угорських шкіл на Закарпатті, нібито бажання підірвати нафтопровід "Дружба" і внесення угорського банку OTPв Україні до переліку міжнародних спонсорів тероризму. Що стоїть за заявами Сійярто і як Путін намагається через свого друга Віктора Орбана зірвати контрнаступ ЗСУ – своїми думками в етері Апостроф TV поділився політтехнолог Тарас Загородній.

Зараз включаються будь-які механізми для того, щоб зупинити український контрнаступ. Зокрема, включається Угорщина за допомогою цих абсолютно брехливих заяв, які не мають ніякого стосунку до реальності.

Читайте: "Золота хвіртка" з Росії: США підклали велику свиню Путіну

По-перше, ніхто не зупиняє угорські школи в Україні. Але згідно з законом України про державну мову угорські школи починають вивчати державну мову, тому що раніше там такого не було. І нічого тут дивного немає, бо це повністю відповідає європейській практиці. Тому всі ці істерики щодо утиснення угорців не мають жодних підстав.

Щодо банку, то він не перебуває під санкціями в Україні, хоча й заслуговує на це. Єдине, що він був внесений у перелік банків, які підтримують країну-агресора, тому що вони працюють з російською федерацією.

Читайте: Бізнес на крові: низка компаній ЄС постачає в Росію товари для війни в Україні

Стосовно нафтопроводу "Дружба", то це газетні публікації. Чи були такі наміри? Можливо й так. Але вибачте, якщо Угорщина відверто забезпечує прикриття російської федерації, яка є нашим ворогом, в НАТО і ЄС, то Україна цілком може це зробити. Тим паче, вони б’ють по нашій території, а ми постачаємо нафту нашого ворога. Та й Угорщина давно може забезпечити собі альтернативне постачання нафти, наприклад, через Адріатичне узбережжя. Вони просто цього не хочуть, бо там є відповідна корупційна складова тощо.

Відтак, заяви угорських політиків – це нісенітниця і чергова атака на Україну. Взагалі те, що говорять Орбан і Сійярто – це стан значної частини угорського суспільства. Угорщина, як і Росія – це реваншистська країна. У них реваншизм живе ще з 1920 року, коли тодішнє Королівство Угорщина втратило дві третини територій, які вони контролювали з 1867 року. Тому вони й відверто висувають нам територіальні претензії, вимагають запровадити так звані автономії на Закарпатті. Це відверто ворожа держава, яка хоче просувати власні інтереси.

Водночас, Угорщина намагається не переходити червоні лінії. Так, вони багато чого говорять, але побоюються йти далі. Буквально за останній місяць були запроваджені санкції проти одного з угорських банків, де була частка Газпрому і частка уряду Угорщини. Цей банк припинив існування на наступний день. Тому Угорщині теж показують, що їхні ігри, щодо підриву єдності в ЄС і НАТО починають сильно набридати, насамперед США та країнам-лідерам ЄС.

Читайте: Буданов назвав сценарій усунення Путіна від влади: "каструля скоро зірветься"

Читайте також

Проросійські партії можуть легко виграти вибори до Європарламенту - Ребека Гармс

Політичні партії, які підтримують Путіна, можуть виграти вибори до ЄС – до чого це призведе

Марш правою: хто дружитиме з Україною після виборів до Європарламенту

Попри посилення правих сил у Європі, Україна навряд чи ризикує отримати більшість проросійських сил у Європарламенті

Сусідські вибори: що змінять для України події у Словаччині та Польщі

За великим рахунком, для України зміни будуть незначними