RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Погляд

Армія маніяків і виродків: чому Путін помилував жорстокого вбивцю

Путін увійде в історію ще з одним ганебним вчинком

Путін увійде в історію ще з одним ганебним вчинком Путін відправив на війну в Україну жорстокого вбивцю Фото: rferl.org

Російський диктатор Путін помилував нелюда, який жорстоко вбив у Кемерово 17-річну дівчину Віру Пехтєлєву і був засуджений до 17 років колонії. Згодом убивця відправився на війну в Україну. Мати загиблої шокована вчинком Путіна і тим, що він відпускає на волю жорстоких виродків. Однак російське суспільство ніяк не відреагувало на цей кричущий факт. Чи готові росіяни жити серед маніяків та жорстоких убивць – своєю думкою в ефірі Апостроф TV поділився британський журналіст Андрій Остальський.

Звичайно, новина огидна і таких історій ми бачили чимало за останній час. Це вже стало конвеєром. Систему придумав Пригожин, але вона настільки припала владі до смаку, що і без нього вона живе. Тобто випускають на волю неймовірно жорстоких убивць, тисячі кримінальних злочинців, з кримінальним мисленням, яким пропонують легку дорогу до помилування, якщо вони повоюють в Україні.

І те, що ми бачили в Бучі, Ірпені та багатьох інших містах України, зокрема справа рук таких ось убивць.

Читайте: Союзники Путіна вже бачать результат війни в Україні – Пітер Дікінсон

Щодо помилування жорстоких убивць, як у цьому випадку, то я таких прецедентів навіть згадати не можу. Це напевно увійде до світових історичних підручників, хай і маленьким пунктом, як кричущий факт деградації системи державного управління. Тому що це немислима справа. Я не розумію, як російське суспільство може з цим миритися. З одного боку, у росії це не дуже широко відомо, тому дуже важливо доводити інформацію до широких російських народних мас, щоб вони замислилися, в якій державі вони живуть.

Тому що це ознака абсолютно ненормальної держави. Уявити таке в будь-якій більш-менш демократичній країні неможливо, і навіть недемократичній. У країнах третього світу я стикався з жорстокими диктатурами, авторитарними режимами - і навіть там не доходили до того, щоб брати затятих кримінальних злочинців, садистів, убивць тощо, і легко повертати їх у своє власне суспільство. Іншим диктаторам вистачало розуму, щоб розуміти – це дуже погано впливає на суспільну мораль, веде до зростання злочинності, антагонізує суспільні верстви та може досить погано скінчитися.

Дивіться: "Я не голосуватиму за Путіна": у Москві дружини "мобіків" вийшли на протест проти "СВО", фото та відео

Але ми вже бачимо багато прикладів, коли російська влада не бажає прораховувати результати своїх дій. І про це у Кремлі просто намагаються не думати. Мовляв, ось як здорово ми придумали, кримінальні злочинці люди жорстокі і добре воюватимуть. А про наслідки взагалі не думають. Якби путін був політиком-шахістом, то прорахував би, до чого може це призвести.

Це ж і війни в Україні стосується. Адже вони як думали: "ось почнемо війну в Україні, вплутаємося в бійку, а там подивимося". А якщо не вийде взяти Київ за три дні, а якщо Захід згуртується – що буде? Про це в Кремлі взагалі не думали і не прорахували умовних варіантів "Б, В тощо". Ми бачимо це як у великому (війна), так і в малому (помилування вбивць).

Читайте: "Путін піде на вибори, але голосувати за нього не будуть": з'явився цікавий прогноз про кремлівського диктатора

Читайте також

Росія заробляє мільярди на нафті: як перекрити цей "кран"

Захід має посилити санкції проти Росії, щоб позбавити її більшої частини чорних доходів

Путін молить Байдена, щоб його зупинити, але той вагається - Олег Лісний

Росія близька до розпаду, Заходу лише варто підштовхнути - але Штати бояться і панькаються з Путіним

Хрестові походи на Київ: у Путіна знайшли нову мету війни

У Путіна вигадали нове виправдання війни в Україні, щоб ще більше людей загнати під мобілізацію