RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

У Росії біля кордону з Україною створено новий військовий табір - велике поле повністю заставлено технікою

Російські розслідувачі з Conflict Intelligence Team (CIT) біля українського кордону у Воронезькій області Росії виявили новий польовий табір російської армії. Вони також стверджують, що нинішні переміщення російських військових біля України - найбільші з часів боїв за Дебальцеве взимку 2015 року.

Про це BBC News Україна розповів керівник CIT Руслан Левієв.

За його словами, це новий табір, що формується в останні дні, але вже достатньо великий. Місцеві жителі говорять, що це поле довжиною 3-4 км, яке повністю заставлене технікою.

"Також на відео ми бачимо наметове містечко і навіть є польовий шпиталь - намети зі знаком медичної служби - і кухня. Є всі ознаки того, що це буде одне з місць, куди будуть стягуватися війська. Таких місць, вочевидь, буде більше одного. Адже в одному місці всю техніку, яка зараз рухається, не розмістити", - зазначив Левієв.

Він зазначив, що від українського кордону польовий табір російської армії знаходиться близько в 170 км. Тобто цілком реально для техніки зробити марш-кидок за добу.

"Також є відео від очевидця з колоною у складі бронеавтомобілів "Тигр" та бортових "Камазів" для перевезення людей. Ще й тих модифікацій, які зазвичай використовуються спецназом та розвідкою. Ця колона рухалася з боку цього польового табору та Воронежа ближче до кордону з Україною. Це було в районі міста Острогорськ", - зазначив керівник CIT.

Він додав, що це схоже на відпрацювання сценарію, коли групу розвідки і спецназу засилають ближче до лінії зіткнення, щоб провести рекогносцирування та передати дані в основний табір.

У середу, 7 квітня, на екстреному засіданні Тристоронньої контактної групи учасники переговорів не змогли прийняти спільну заяву з приводу ескалації військового конфлікту на Донбасічерез бажання російської сторони внести власні корективи в її текст.