RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

Всі новини

Найпотужніша Tesla Model S провела гонку з екстремальною версією суперкара Lamborghini Aventador: відео

Еелектромобілі відносно швидко еволюціонували з громіздких, безглуздих і повільних прототипів, до найдинамічніших і потужних колісних транспортних засобів. Однак і в світі класичних автомобілів з ДВС за всю їхню багату історію вже встигло з'явитися безліч справжніх "монстрів" швидкості і потужності. У зв'язку з цим у багатьох може виникнути просте дитяче питання: "А хто ж все-таки крутіше?".

У цьому нам допоможе відео поєдинку найпотужнішої Tesla Model S з екстремальною версією суперкара Lamborghini Aventador, який опублікували на Youtube-каналі Speed Labs.

Компанія Tesla стала одним з перших в світі автовиробників, які довели неймовірний потенціал електрокарів.

Нова Tesla Model S в модифікації Plaid оснащена трьома електродвигунами. Їхня сумарна потужність - 1020 кінських сил або ж 1420 Нм крутного моменту. Всього за 2 секунди цей автомобіль розганяється до 100 км/ч.

Її суперник - Lamborghini Aventador в лімітованій версії SVJ - є справжнім "биком" в світі суперкарів на ДВС. Італієць оснащений 6,5-літровим "атмосферником" V12 з віддачею 760 кінських сил і 719 Нм крутного моменту, який за допомогою семидіапазонного "автомату" передається на всі чотири колеса.

Здавалося б, Tesla виграє в потужності, але Lamborghini при цьому набагато легша (1577 кг проти 2162). Тому результат цього поєдинку був не таким вже й очевидним.

Як місце була обрана злітно-посадкова смуга аеродрому. Результат цієї "битви" можна побачити у відео, яке опубліковано нижче. Від себе додамо лише те, що ще жоден автомобіль з двигуном внутрішнього згоряння не зумів перевершити найпотужнішу Tesla.

При цьому варто зазначити, що вартість Tesla Model S Plaid становить 130 тисяч доларів, тоді як Lamborghini Aventador в версії SVJ оцінений в півмільйона.

Раніше ми також повідомляли про те, як деякий час тому нова Tesla встановила рекорд Нюрбургрінгу.