RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Не вписав у техпаспорт – сплачуй штраф: суди серйозно взялися за українських водіїв

Українських водіїв каратимуть за їзду на автотранспортних засобах із стертими шинами, також штрафи загрожують тим, хто встановив на своє авто газобалонне обладнання, але не вніс цю інформацію до техпаспорту.

Нещодавно такий штраф за рішенням Полонського районного суду Хмельницької області отримав один із мешканців області, пише auto.bigmir.net.

Власник автомобіля не заперечував, що він переобладнав автомобіль, але при цьому не погодив це переобладнання із сервісним центром МВС. Суд відхилив позов місцевого жителя, який хотів оскаржити рішення поліції про штраф.

Позивач апелював до того, що поліцейські не роз'яснили йому законних прав і не провели огляд автомобіля належним чином із залученням свідків. Водій також приводив як аргумент те, що хоча на його авто і стоїть ГБО, зараз він його не використовує.

На підставі того, що чоловік не заперечував, що на його машину встановлено ГБО, а в техпаспорті це не відображено, суд визнав, що дії співробітника поліції щодо притягнення його до адміністративної відповідальності були правомірними.

Як писав "Апостроф", раніше експерти розповіли, що важливо знати при сплаті штрафу за порушення правил дорожнього руху, щоб не довелося платити більше.