RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

Люди відчувають віру у ЗСУ та повертаються додому: військовий розповів про те, як живе прифронтовий Краматорськ

Збройним Силам України вдалося стабілізувати лінію фронту в Донецькій області, відбиваючи деякі населені пункти. Через це мешканці прифронтового Краматорська активно повертаються у рідне місто - вони вірять у ЗСУ.

Про це "Апострофу" розповів офіцер ЗСУ Андрій Ковальов.

Успіхи ЗСУ на фронті вселяють надію місцевим мешканцям, що можна повернутися додому. Хоч і доволі повільно, але Краматорськ оживає.

"Знаєте, порівняно з тим, що було кілька днів тому, особливо після сумнозвісного ракетного удару російських терористів Краматорським вокзалом, місцеві кажуть, що місто оживає. Попри небезпеку люди повертаються додому, бо відчувають віру у Збройні сили України. Нам вдалося стабілізувати лінію фронту і навіть на певних ділянках фронту тут, на Донеччині, вдається відбивати населені пункти", - сказав він.

Ковальов порівняв нинішній Краматорськ із Києвом, коли тому загрожував російський наступ: магазини працюють лише вдень, а після 17:00 все зачиняється. Водночас у місті починають відкриватися заправки та багато іншого.

За його словами, людей не зупиняє навіть обов'язкова евакуація з регіону, про яку оголосила влада. Вони бачать успіхи ЗСУ на фронті і повертаються у Краматорськ.

"Правду кажучи, деякі мешканці Краматорська виїхали просто до сусідніх міст на Донеччині. І зараз, коли вони бачать, що Збройним силам України вдалося стабілізувати лінію фронту, а подекуди й відбити окуповані території, вони сюди повертаються, незважаючи ні на що, бо хочуть повернутися до свого рідного міста. Навіть попри те, що є обов'язкова евакуація", - пояснив офіцер Ковальов.

Більше читайте в матеріалі "Апострофа": Приємні новини є і на Донецькому напрямку - офіцер ЗСУ