RU  UA

В окупантів літаків багато, але є одне "але": чим був для Кремля удар по аеродрому в Криму

Втрати техніки від удару по авіабазі російської армії в окупованому Криму незначні, проте сам факт є великим психологічним ударом для військово-політичного керівництва РФ.

Про це у коментарі "Апострофу" розповів полковник запасу ЗСУ, військовий льотчик-інструктор, військовий радник голови Донецької області у 2014 році Роман Світан.

За його словами, для України такі втрати вважалися б значними, оскільки там були літаки, в основному, бомбардувальники Су-24, кілька Су-30. Тоді як в Росії - доволі великий парк такого військового авіатранспорту.

"Для України це було б багато, для Росії - ні. У Росії парк літаків досить великий. Особливо цих позицій у них вистачає", - зазначив експерт.

Водночас, удар по Криму та знищення ворожих літаків має значний психологічний ефект для росавіації, військово-політичного керівництва та росіян у цілому.

"Це удар по військово-політичному керівництву, яке останні кілька років говорило про велику перевагу своєї армії та своїх технологій. Тієї ж протиповітряної оборони, яка не змогла захистити Крим, який заявлений як найпотужніший укріпрайон поблизу зони бойових дій, спочатку від простого дрону, який нещодавно підірвав штаб військово-морського флоту, а зараз і від тих дій, що сталися в районі аеродрому в Криму", - наголосив Роман Світан.

Більше читайте в матеріалі "Апострофа": Літаки F-15 і F-16 також битимуть росіян - військовий льотчик-інструктор