RU  UA

Справи на фронті кепські: військовий експерт пояснив мобілізацію у Росії

Оголошення Володимиром Путіним часткової мобілізації означає, що справи у Кремля на війні проти України дуже кепські.

Про це військовий експерт Олег Жданов розповів в ефірі Апостроф TV.

За його словами, окупантам потрібно терміново компенсувати ті втрати, які вони зазнали під час зіткнень зі Збройними силами України. Там є підрозділи, в яких залишилося близько 30% особового складу, і просто фізично не можуть виконувати бойові завдання. Тому Путін і вдався до такої крайньої міри.

"Принаймні до кінця року, Росія буде намагатися вирівняти ситуацію на лінії фронту за рахунок мобілізованих. Проте ще починаючи з березня РФ веде приховану мобілізацію. Вони вже перетрусили весь оперативний резерв країни. Всі хто бажав воювати, всі вже в Україні. А от тих, хто сказав пропаганді "ні", їх і будуть примусово забирати. Якщо подивитись відеоролики з тими людьми, кого забирають до військкомату, то це люди 30-50 років. Тобто це загальна мобілізація, яка гребе всіх підряд. З них такі вояки… Тому я не думаю, що вони зможуть якісно вирішити проблеми на фронті. Вони їх вирішували з березня і на сьогоднішній день залишились без кваліфікованого резерву", - заявив Жданов.

Раніше ми повідомляли, що часткова мобілізація в Росії, яку оголосили 21 вересня, може посилити психологічний тиск на місцеве населення.