RU  UA

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Пенсіонерам можуть припинити виплати: у Кабміні назвали вагому причину

В Україні можуть припинити виплати пенсіонерам на банківські картки – це стане можливим, якщо пенсіонер не користуватиметься карткою впродовж шести місяців.

Про це повідомляє social.com.ua.

Як зазначила в ефірі загальнонаціонального телемарафону перший заступник міністра соціальної політики Дар'я Марчак, це право має Пенсійний фонд України – він же може відновити виплати, якщо пенсіонер звернеться до ПФУ та підтвердить свою особу.

"Можуть бути питання, коли людина протягом тривалого періоду часу взагалі не користується своїм картковим рахунком. Якщо протягом тривалого періоду немає ніякого руху по картках, тоді Пенсійний фонд може припинити нарахування, але це найменше через шість місяців. Якщо людина після цього з’являється і підтверджує свою особу, то нарахування і виплата пенсії продовжується", - заявила Марчак.

Нагадаємо, у разі виїзду пенсіонера за кордон на постійне місце проживання, він припиняє отримувати пенсію від України – це не стосується пенсіонерів, які змушені були покинути домівку через повномасштабне російське вторгнення.