RU  UA

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

У Бучі попрощалися з льотчиком, який керував легендарним "Привидом Києва": відео

Сьогодні вдень у Бучі попрощалися з Михайлом Матюшенком, який очолював "Привидів Києва".

Пілоти в небі Бучі віддавали честь під час прощальної церемонії з командиром 40-вої бригади тактичної авіації, відомих як "Привидів Києва" Михайлом Матюшенком з позивним "Дід".

"В одну із ночей Дід кинувся у повітряний бій на Л-39, імітуючи атаку МіГ-29 на пару Су-30. І що ви думаєте? Вони відступили!", – згадують один з епізодів побратими.

Згодом він прийняв рішення посилити південний та східний фронти: "Коли Дід дізнався про безповоротні втрати підготовлених екіпажів бомбардувальників, рішення було прийнято. Так почалася нова операція".

Для Михайла Матюшенка це була остання місія. Він не повернувся з чергового вильоту, і його довго шукали", - написав Бучанський міський голова Анатолій Федорук.

Небо над Бучею теж прощалося з Михайлом Матюшенком , який загинув в червні цього року під час виконання бойового завдання у повітряному бою над Чорним морем.

Поховали 61-річного льотчика у Бучі на Алеї Героїв.

Нагадаємо, що навесні Командування Повітряних сил ЗСУ повідомило, що "Привид Києва" – це збірний образ пілотів 40-ої бригади тактичної авіації Повітряних сил, які захищають небо столиці. Цей коментар ПС ЗСУ оприлюднили після того, як іноземні ЗМІ написали, що легендарним "Привидом Києва" є Герой України майор Степан Тарабалка, який також загинув під час повітряного бою з окупантами.