RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

Наскільки сніжною буде зима в Україні: карта погоди по місяцях

Синоптики розповіли, наскільки сніжною буде зима 2022/2023 в Україні. За їхніми прогнозами, в Європі, зокрема й у нашій країні, кількість снігових опадів скоротиться найближчими зимовими місяцями.

Про це повідомляє синоптичний сайт SEVERE WEATHER EUROPE, які для прогнозів використали популярну систему сезонного прогнозування ECMWF.

Читайте також: Чи чекати в Україні морозів у листопаді? Синоптик дав прогноз на місяць

В Європі сніговий потенціал цієї зими нижчий від середнього, хоч і не буде сильних теплих аномалій.

У грудні не очікується великої кількості снігопадів та накопичення снігу, за винятком центральних районів Європи. В Україні рівень снігових опадів тримається майже у нейтральній зоні.

У січні у деяких районах Центральної та Західної Європи снігу випаде більше, ніж у грудні, але в Україні кількість опадів не зміниться.

У лютому загальна кількість снігопадів знову зменшиться у більшій частині Європи. Більше снігу випаде лише у невеликих регіонах на південь від Альп.

Крім того, у березні також у більшій частині Європи кінець снігового сезону буде нижчим за норму. Водночас в Україні в районі Луганської та Донецької областей очікується найвищий показник снігових опадів за весь зимовий період 2022-2023 років у країні.

Раніше ми писали, якою буде зима в Україні і які місяці будуть холоднішими.