RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

В Одесі затримали бізнесменів за підозрою у топ-корупції: стали відомі імена

У понеділок, 5 грудня, НАБУ та САП в Одесі затримали трьох осіб за підозрою у створенні злочинної організації та скоєнні корупційних злочинів. Серед затриманих — відомі бізнесмени.

Про це повідомили в НАБУ.

Читайте також: Галантерник лобіює своїх людей на посади на Одещині - експерт

Слідство встановило, що у 2021 році, після викриття детективами НАБУ та прокурорами САП злочинної організації, що спеціалізувалась на корупційних схемах незаконного вибуття майна з комунальної власності Одеси (угруповання відомого одеського бізнесмена, який перебуває у розшуку Володимира Галантерника), у місті з'явилося нове.

Воно взяла під контроль практично всі питання економічного життя в Одесі, серед яких взаємодія із забудовниками, закупівля коштом місцевого бюджету, діяльність комунальних підприємств, інші аспекти взаємодії з бізнесом.

Для безперебійності реалізації поставленої мети вони налагодили процес системного підкупу чиновників та депутатів місцевої ради, про що свідчать докази, отримані НАБУ та САП під час розслідування.

У ЗМІ повідомили про те, що серед затриманих одеський бізнесмен Борис Кауфман та його багаторічний партнер Олександр Грановський.

"Поки йдеться про двох організаторів та їх довірену особу. Однак слідство встановлює і інших учасників злочинного угруповання" , - розповіли в НАБУ.

Нагадаємо, раніше у ЗМІ розповіли про схеми роботи злочинного угруповання щодо присвоєння землі в Одесі .