RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Павербанки на колесах: названо електрокари, які можуть живити будинок при відключенні світла

Деякі електромобілі здатні живити будинок при відключенні електрики. Це дуже цінна функція з огляду на постійні перебої зі світлом у всіх українських містах.

Аутогеек називає конкретні моделі, які можуть бути дуже корисними не тільки як транспортний засіб.

Читайте також: Українські водії зіштовхнулися із серйозною проблемою через відключення світла

Nissan Leaf (36-62 кВт*год) – для цього популярного серед українців транспорту доступні опції V2G та V2H. Але є один мінус – щоб скористатися цією можливістю вдома, потрібно мати спеціальну силову установку, здатну розподіляти та спрямовувати електрику.

Mitsubishi Outlander PHEV (13,8 кВт * год) – цей гібрид має свої переваги над традиційними електроколегами. Так, якщо заряд батареї буде закінчуватися, машина може самостійно зарядити акумулятор, якщо вчасно заправити її бензином.

Hyundai IONIQ 5 (54-77,4 кВт*год) має можливість віддавати напругу до 3 кВт, чого має вистачити, щоб змусити працювати вдома холодильник, роутер і насоси на опаленні в зимовий час. Крім того, прилади та гаджети ви можете підключати до нього за допомогою спеціального перехідника.

Kia EV6 (54-77,4 кВт * год) здатний на все те ж, що і його побратим Hyundai IONIQ 5.

Ford F-150 Lightning (98-130 кВт*год) – це електропікап, який має всі три види двонаправленої зарядки, але, на жаль, побачити його на території нашої країни поки що не судилося. Так, офіційних постачань у найближчому майбутньому точно не планується.

MG ZS EV (49-68 кВт*год) в оновленій версії 2022 року отримає опцію V2L, тому може стати рятувальником у такий непростий час.

Нагадаємо, що раніше експерти склали рейтинг найнадійніших автомобілів у 2022 році, тепер експерти MMR підготували рейтинг найпопулярніших кросоверів в Україні.