RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

Всі новини

Їздив містами та зливав інформацію про об'єкти інфраструктури: СБУ затримала чергового помічника РФ

Служба безпеки України затримала на Львівщині російського агента, який наводив ворожі ракети по об'єктах критичної інфраструктури й стратегічних підприємствах в Україні.

Про це повідомили в пресслужбі СБУ.

Завербованим російськими спецслужбами агентом виявився інженер одного з держпідприємств, розташованих на сході країни. Ворог залучив його до розвідувально-підривної діяльності проти України.

Читайте також: Розкрили "консерву": СБУ спіймала особистого інформатора терориста Гіркіна

Агент російських окупантів збирав дані про розміщення стратегічних об’єктів у південно-східних регіонах України, а також пропонував росіянам допомогу в розробці новітньої радіолокаційної установки на основі відомостей про українську РЛС.

Крім того, поплічник ворога прикривався "відрядженнями" та їздив до Києва й Запоріжжя, щоб виявляти об'єкти інфраструктури, зокрема енергетики й залізниці, щоб потім окупанти туди скеровували свої ракети.

"На місці мав оглянути їхній технічний стан, рівень можливих пошкоджень і підготувати відповідний "звіт" для фсб. Наступна його "поїздка" була до Львівщини, де він намагався встановити місцезнаходження об’єктів критичної інфраструктури. Отриману інформацію мав переправити ворогу у вигляді електронних координат та фотоматеріалів з прив’язкою до місцевості. Розвідувальна інформація потрібна була ворогу для підготовки і проведення серії прицільних ракетних ударів по території регіону", - додали в СБУ.

Однак контррозвідники викрили російського агента, задокументували його злочинні дії й затримали на спробі передачі агресору закритих відомостей. Під час обшуків у чоловіка знайшли телефон із доказами листування з ворогом та символіку комуністичного тоталітарного режиму.

У зв'язку з цим слідчі СБУ повідомили фігуранту про підозру за ч. 2 ст. 111 (державна зрада) та ч. 2, ч. 3 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, глорифікація її учасників) Кримінального кодексу України. Зараз його тримають під вартою без права внесення застави.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що на Чернігівщині спіймали держзрадника, який працював на спецслужби білоруського диктатора Лукашенка.