RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Під Бахмутом загинув 30-річний переможець Кубка світу з ММА: його називали "Небезпечним"

Війна з російськими окупантами забирає життя найкращих синів та дочок України - у боротьбі за Незалежність нашої держави під Бахмутом загинув відомий боєць змішаних єдиноборств, володар Кубка світу з ММА Едуард Костриця.

Про смерть бійця повідомила Національна федерація ММА України.

Трагедія сталася у понеділок, 23 січня.

"Вихованець БК “Фенікс” м.Київ, володар Кубка Світу з ММА, віцечемпіон Європи з ММА та багаторазовий чемпіон України зі змішаних єдиноборств ММА у ваговій категорії 52.2 кг. Він був душею компанії, надійною підтримкою для всіх, мав чудове почуття гумору", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Під Бахмутом загинув 25-річний учасник Олімпійських ігор із Харкова

Костриця навчався у київському бійцівському клубі "Фенікс". У 2019 році у Римі він взяв срібло на чемпіонаті Європи з ММА, а у 2021 в Празі Едуард став володарем Кубка світу зі змішаних єдиноборств у вазі 52 кг. На тому турнірі в Чехії збірна України була найкращою у молодіжному командному заліку та третьою – у дорослому.

Крім великих титулів, Костриця мав десятки медалей різних українських та міжнародних турнірів. Його хобі також було знімати жартівливі ролики та робити колажі.

У 2022 році Едуард вступив у свій вирішальний бій – за Україну, перебуваючи в останні тижні свого життя в одній із найгарячіших точок під Бахмутом. 23 січня він вирушив на своє останнє бойове завдання, під час виконання якого і загинув.

Раніше ми писали, що на фронті повномасштабної війни загинув Заслужений артист України та соліст національного академічного ансамблю танцю ім. П. Вірського Сергій Шкарченко.