RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Росіяни бояться контрнаступу ЗСУ під Вугледаром: свіжі карти бойових дій в Україні

Повномасштабна війна з російськими окупантами триває вже 349-ту добу, вони активно атакують у Луганській та Донецькій областях. Ворог міг досягти тактичних успіхів у районі Куп'янська, а ось його заява про захоплення Білогорівки – брехня, українські війська зберігають там свої позиції.

Про це повідомляє Інститут вивчення війни ISW.

Росіяни не перестають атакувати на Донеччині. На півдні українські сили продовжують спроби форсувати Дніпро. Наступ окупантів продовжується на Куп'янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Новопавлівському напрямках. Атаки росіян відбито в районах населених пунктів Новоселівське, Кремінна та Діброва Луганської області та Верхньокам'янське, Веселе, Желєзнянське, Червона Гора, Бахмут, Іванівське та Парасковіївка Донецької області.

Схід України

Росіяни могли проникнути на західні околиці Дворічного. Російські джерела заявили про просуванні на захід на лінії Сватове - Кремінна. Українські війська зберігають позиції у Білогорівці, це підтверджують кадри з геолокацією. Заяви росіян про просування на Луганщині можуть бути інформаційними операціями з деморалізації напередодні великого наступу, вважають експерти.

Читайте також: ЗСУ ліквідували понад тисячу окупантів за добу: свіже зведення втрат РФ

На Донеччині точаться бої на всіх напрямках. Під Бахмутом росіяни продовжують спроби перекрити дорогу з Костянтинівки та на Слов'янськ. Окупанти не припиняють атак у районі Авдіївки, можливо, вони просунулися на заході Мар'їнки. У районі Вугледару окупанти побоюються українського контрнаступу.

Південь України

Українські війська знищують росіян та їх ДРН, зокрема на Кінбурнській косі. Російські сили продовжували обстріл Херсонської, Запорізької, Дніпропетровської та Миколаївської областей. Українські війська продовжують операції у дельті Дніпра.

Як повідомляв "Апостроф", в Україні ліквідовано ще одного російського генерала.