RU  UA

Корейський сценарій війни в Україні: військовий розповів, чому в Росії нічого не вийде

Так званий "корейський сценарій", тобто замороження конфлікту по нинішній лінії фронту, на даний час є найкращим сценарієм для Росії.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів екс-командир взводу батальйону "Айдар", голова Національного антарктичного наукового центру Євген Дикий.

Здається, як зазначив Євген Дикий, у росіян вже вистачає клепки, щоб зрозуміти, що варіант "великої перемоги" їм не світить й т.зв. "корейський сценарій" і був би для них "перемогою", нехай і частковою, порівняно з тими цілями, що Кремль ставив рік тому, але перемогою.

Читайте також: Путін хоче запропонувати Україні мир за "корейським сценарієм": у чому його суть

Заморожування за цим сценарієм означатиме, що агресор лишився безкарним. "Ну просто загинули в нього солдатики-мобіки, але покарання ніхто не несе, репарацій ніяких немає, більш того, у "винагороду" за агресію лишається шматок свіжозавойованої території", - пояснив він, додавши, що заморозити росіяни конфлікт хочуть саме по нинішній лінії фронту, не говорячи про Крим та Донбас.

Фактично, як зазначив Євген Дикий, цей сценарій означав би, що країна, яка грубо порушила всі засади міжнародного права, розламала вдрузки світову систему безпеки, за це отримує "винагороду".

"Дуже сподіваюся, що не тільки нас такий варіант не влаштовує, адже він руйнівний для міжнародної системи безпеки. Він означатиме, що всі диктатори мають просто десь собі "намутити" атомну бомбу, а це не так складно, адже атомну бомбу мають деякі країни третього світу, наприклад, Пакистан, а далі ти можеш завойовувати кого хочеш, просто тверезо оцінюючи на кого твоєї армії вистачить, а на кого ні. Жодних інших обмежень не існуватиме", - розповів він, вважаючи, що Захід навряд чи погодиться на перехід у такий світ.

Нагадаємо, за 349 добу повномасштабного російського вторгнення українські бійці ліквідували 1030 окупантів.