RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Танкісти ЗСУ вміло освоюють танки Challenger 2: кадри навчань

У Міністерстві оборони Великої Британії показали, як українські воїни тренуються на британському бойовому танку Challenger 2, щоб гідно давати відсіч російським окупантам на фронті в Україні. Учасники майбутнього екіпажу пройшли курси відповідно до спеціалізації, згодом вони пройдуть злагодження на полігоні із симуляторами бойових машин.

Відео з навчань опублікувало британське військове відомство на офіційному акаунті у Twitter.

Танкісти пройшли чотири курси навчання за спеціалізаціями командир, навідник, водій та оператор. Вони призначені для створення "міцної бази" знань про те, як воювати з танком та як його безпечно покинути.

Читайте також: В Україну прибули танки AMX-10RC: частина машин уже на передовій

Командир навчального полку бойових броньованих машин підполковник Джон Стоун заявив, що бійцям ЗСУ намагаються дати максимум знань за короткий термін.

"І наприкінці технічна підготовка, тобто вивчення того, яка кнопка що робить і як змусити гармату стріляти. Ми також підготуємо пакетний курс консолідації, який дозволить їм працювати разом як екіпаж, уперше обстрілявши танк на полігонах. Потім вони будуть готові перейти до тактичної підготовки у вигляді симуляторів", - повідомив Стоун.

ЗА його словами, після цього українських захисників повернуть в Україну, аби вони впевнено керували машинами, які їм надасть британський уряд.

Раніше ми розповідали, що Україна отримає у кілька разів більше танків Challenger 2.

  • Вас також може зацікавити:

Ще одна країна хоче передати Україні десятки танків: Путін намагається перешкодити

Як 150 танків Leopard 2 можуть змінити хід війни: думка експерта

ЗСУ отримають від Нідерландів машини-амфібії: фото, відео та характеристики