RU  UA

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Події

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Росія влаштувала масовану атаку: над Києвом збили понад 40 БПЛА, в Житомирі працювала ППО

В ніч проти 28 травня ЗС РФ здійснили чергову масовану атаку на Київ, застосувавши десятки іранських дронів-камікадзе Shahed.

Подробиці обстрілу оприлюднила пресслужба Київської міської військової адміністрації.

ЗС РФ вирішили "привітати" киян з Днем Києва, здійснивши 14 повітряну атаку від початку травня. Напад на українську столицю здійснювався в кілька хвиль, а тривога тривала понад 5 годин.

У КМВА нічну атаку БПЛА називають наймасованішою від початку повномасштабного вторгнення - у повітряному просторі Києва знищено понад 40 дронів-камікадзе.

Читайте також: Окупанти віддали пологовий будинок у Луганську для лікування поранених "вагнерівців": зведення Генштабу

Внаслідок падіння уламків є жертви та руйнування:

Голосіївський район. Уламки влучили у 7-поверхову нежитлову будівлю, одна людина загинула, одну - госпіталізували. Також виникли займання даху одного з ТРЦ та пожежа на території одного з будівництв. Зафіксовано загоряння на території підприємства, де спалахнули склади готової продукції - руйнування на площі 1000 квадратних метрів та один постраждалий.

Печерський район. Внаслідок падіння уламків загорівся дах будинку.

Дарницький район. В одному з магазинів вибиті шибки та пошкоджені двері, інформація щодо постраждалих уточнюється.

Подробиці масованої атаки на Київ також оприлюднив мер міста Віталій Кличко. О 03:28 міський голова повідомив, що у Печерському районі сталася пожежа на даху 9-поверхового будинку. У Соломʼянському районі уламком дрону пошкоджений 3-й поверх 7-поверхової будівлі. У Голосіївському районі загорівся дах триповерхового складського приміщення - пожежа сталася на площі 700 квадратних метрів, а руйнування будівельних конструкцій - на загальній площі 1000 "квадратів".

О 05:19 Віталій Кличко повідомив, що рятувальникам вдалося локалізувати пожежу у Голосіївському районі, а до ліквідації залучили найновіші технології. Мер міста також зазначив, що у Солом’янському районі внаслідок падіння уламків є жертви. Залишки збитого дрону-камікадзе впали біля АЗС - 41-річний чоловік загинув, а 35-річна жінка була госпіталізована.

Варто зазначити, що під час масованої атаки на Київ вибухи було чутно у Житомирі. За попередніми даними, у регіоні активно працювали системи ППО.

Як повідомив міський голова Житомира Сергій Сухомлин, жертв ворожої атаки немає, але в місті є руйнування.

Згодом в ОВА підтвердили удар по одному з інфраструктурних об'єктів.

"Сьогодні під час повітряної тривоги ворог наніс удар по одному з інфраструктурних об'єктів на Житомирщині. Було чутно вибухи. За попередніми даними жертв та постраждалих немає", - повідомив начальник обласної військової адміністрації Віталій Бунечко.

Також спрацювала ППО і в Черкаській області.

"В Черкаському районі силами ППО успішно ліквідовано 2 дрони противника. Без потерпілих і руйнацій", - повідомив начальник обласної військової адміністрації Ігор Табурець.

Раніше ми розповідали, що вночі 26 травня ЗС РФ атакували Дніпро та область ракетами та дронами-камікадзе.

Вас може зацікавити:

У Харківській області пролунало кілька вибухів: усі подробиці

Доля трьох людей невідома: в ОВА озвучили нові детали ракетного удару по Дніпру

Окупанти знову обстріляли Харків: тривогу оголошено в низці регіонів

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: КиївПодії
Теги: