RU  UA  EN

Неділя, 2 червня
  • НБУ:USD 40.50
  • НБУ:EUR 43.75
НБУ:USD  40.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 червня

1 червня

Всі новини

ЗСУ вийшли з двох сіл під Авдіївкою: карта

Збройні сили України на Авдіївському напрямку відійшли від населених пунктів Степове і Сєверне у Донецькій області.

Про це в ефірі телемарафону повідомив начальник відділу зв’язків з громадськістю оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія" Дмитро Лиховій.

Читайте: Друга "кругла" цифра за тиждень: в Генштабі оновили дані про втрати РФ

За його словами, на Авдіївському напрямку підрозділи ЗСУ продовжують ведення оборонної операції. Й станом на сьогоднішній ранок стабілізовано лінію оборони в районах Тоненького, Орлівки і Бердичів.

Зокрема, розповів спікер ОСУВ "Таврія", штурмові групи ворога були заблоковані на північно-східних околицях населеного пункту Орлівка, де бойові дії тривають в умовах щільного артилерійського вогню, мінометних обстрілів та ударів FPV-дронів.

Також вчора ввечері росіяни силами до двох мотострілецьких взводів проводили штурмові дії в напрямку населеного пункту Бердичі, але були відкинуті з околиць.

"На Авдіївському напрямку наші підрозділи здійснили відхід від невеликих населених пунктів Сєверне та Степове. При цьому запеклі бої за Сєверне тривали ввечері і вночі. Ворог зазнав великих втрат", – повідомив він.

Також він зазначив, що раніше противник вів штурмові дії малими піхотними групами чисельністю до відділення, але тепер атакують більшими силами, вже до взводу й роти.

За минулу добу, додав Дмитро Ліховій, 26 лютого, по всій операційній зоні ОСУВ "Таврія" загальні втрати росіян склали 475 осіб, зокрема на Донеччині – 407 осіб. За ніч і ранок ворог втратив там ще 120 осіб. Крім того, за цей час було взято в полон 11 російських окупантів, майже всі з них – під Авдіївкою.

Нагадаємо, що протягом минулої доби на фронті відбулося 96 бойових зіткнень.

  • Читайте також:

Ворог зайшов у Ласточкине під Авдіївкою: відео і карта боїв

Зайняли підготовлені позиції: у ЗСУ прокоментували ситуацію щодо Ласточкиного

На воєнні рейки не перейшли: як виживає українська економіка з 2022 року