RU  UA  EN

Неділя, 16 червня
  • НБУ:USD 40.40
  • НБУ:EUR 43.30
НБУ:USD  40.40
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 червня

Всі новини

​ФСБ запідозрили у підриві будинку у Бєлгороді: всі версії обвалу під'їзду у 10-поверхівці

Відразу після руйнування під’їзду у багатоповерховому будинку в російському Бєлгороді, РосЗМІ почали висувати різні версії події. Очікувано, що за головну причину приймають удар ЗСУ.

Про це повідомляють РосЗМІ.

Читайте також: Росія завдала авіаудару по Вовчанську: фото руйнувань

Губернатор Бєлгородської області Гладков одразу заявив, що це був результат обстрілу з боку ЗСУ. Місцеві ж пропагандисти почали поширювати версії про влучання снаряда від "Вільхи" та навіть "удару французькою керованою авіабомбою AASM HAMMER". Варто відзначити, що остання версія для російської пропаганди була б особливо зручною, адже це дозволить звинуватити ще й західних союзників України.

Ідея про влучання "Вільхи" швидко відпала під натиском російських блогерів, які засумнівались в такій можливості. Масштаб руйнувань такий, що його не могли завдати боєприпаси, які раніше використовували українські військові. Тоді ж Міноборони РФ видало заяву, в якій зазначається, що "житлову багатоповерхівку пошкоджено фрагментами однієї зі збитих ракет "Точка-У". Її фрагмент нібито знайшли поруч з будинком.

На противагу цим теоріям є відео з двору, на якому добре видно момент вибуху. Там об‘єктів, що падають не видно. Відповідно, всі звинувачення росіян в обстрілі Силами оборони наразі не відповідають дійсності.

Вибух радше схожий на результат вибуху зсередини, який міг бути спричинений витоком побутового газу чи якихось речовин.

Також має місце й теорія про дії самої Росії, яка могла підірвати будинок. Для російської влади це вигідно, аби створити інформаційну провокацію з роздування ситуації, для виправдання подальших ударів по житлових будинках українських міст.

Не варто відкидати й версію про "позаштатний схід" або падіння російської керованої авіабомби. Для Бєлгорода така ситуація була б вже не вперше.

Раніше ми розповідали, що у центрі Броварів пролунав сильний вибух.

  • Вас може зацікавити:

Росія вдарила по двох ГЕС: завдано нищівних пошкоджень. Фото

Знову "самі себе"? У Бєлгороді пролунали потужні вибухи, відео

Ворог б'є по Запоріжжю та "закручує гайки" на окупованих територіях